Ibrahimović: Tek slijede prave sezone

Zlatan Ibrahimović će u oktobru napuniti 35 godina
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2016. 13:05h

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović na oproštaju od Pari Sen Žermena poručio je da će mu nedostajati klub, ali i istakao da se tek zagrijeva za još bolje igre u nastavku karijere.

Ibrahimović se sa dva gola u jučerašnjem finalu Kupa Francuske, u kojem je njegov tim slavio protiv Marseja (4:2), oprostio od kluba na najbolji mogući način i trijumfalno završio nevjerovatnu sezonu.

"Kada sam stigao rekao sam da ću se pobrinuti za sve, to sam i uradio. Ovaj tim je zaista sjajan i ono što smo uradili u prethodne tri godine je nevjerovatno. Nedostajaće mi klub. U njemu sam odigrao jednu od najboljih sezona u životu. Postigao sam 50 golova, ali još se zagrijevam. Bila je ovo velika avantura za mene. Nisam naučio da pričam francuski, ali sam došao, vidio i pobijedio", rekao je Ibrahimović za Eurosport u svom dobro poznatom maniru.

Ibrahimović se od Parižana oprašta sa četiri trofeja šampiona Francuske, dva Kupa, tri Liga Kupa i tri Superkupa.

Koliki je uticaj Ibrahimović ostavio na francuski fudbal, najbolje ilustruje činjenica da je francuski predsjednik Fransoa Oland istakao da je švedski napadač mnogo doprinio kvalitetu Lige 1.

Bonus video: