Gvardioli na oproštaju dupla kruna, Bajern nakon penala srušio Borusiju

Bavarci su u finalu Kupa Njemačke savladali Borusiju Dortmund nakon penala, a katalonski stručnjak je briznuo u plač kada je Daglas Kosta realizovao jedanaesterac u posljednjoj seriji za konačnih 4:3
62 pregleda 1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2016. 21:09h

Pep Gvardiola se sa duplom krunom oprostio od Bajerna.

Bavarci su u finalu Kupa Njemačke savladali Borusiju Dortmund nakon penala, a katalonski stručnjak je briznuo u plač kada je Daglas Kosta realizovao jedanaesterac u posljednjoj seriji za konačnih 4:3.

U 120 minuta fudbala na Olimpijskom stadionu u Berlinu je bilo veoma malo šansi, a najbolju je imao Pjer-Emerik Obamejang, koji je bio usamljen kada je sa sedam-osam metara šutnuo preko gola.

"Milioneri" su imali prednost prvog izvođenja penala i pogodio je Šinđi Kagava, da bi nakon izjednačenja Artura Vidala krenule muke za tim Tomasa Tuhela - Manuel Nojer je odbranio šut Svena Bendera, a Sokratis Papastatopulos je pogodio stativu.

Roman Birki je vratio nadu Borusiji kada je odbranio šut Džošui Kimihu u trećoj seriji (prethodno za Bavarce precizan bio Robert Levandovski), a do kraja više nije bilo greške - Obamejang i Marko Rojs su zatresli mrežu Nojera, ali su na bili precizni i Tomas Miler i ljevonogi Brazilac, pa je Bajern osvojio 18. Kup Njemačke u klupskoj istoriji

Bonus video: