NAVIJAČI POBJEDNIKA NAPALI IGRAČE RENDŽERSA

Hibernijan osvojio Kup Škotske poslije 114 godina

Fudbalski savez Škotske pokrenuo je istragu zbog toga i saopštio da je „zaprepašćen neredima”, pošto se čini da su navijači Hibernijana napali fudbalere Rendžersa koji su pokušavali da izađu sa terena
0 komentar(a)
Dejvid Grej, Foto: Reuters
Dejvid Grej, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2019. 03:30h

Fudbaleri Hibernijana su osvojili Kup Škotske, prvi put poslije 114 godina, pošto su u finalu u Glazgovu pobijedili Rendžers sa 3:2.

Hibernijan je poveo u 3. minutu golom Entonija Stouksa, Keni Miler je izjednačio u 27, a vođstvo Rendžersu je donio Endi Holidej u 64.

Hibs je poravnao u 80. drugim golom Stouksa, a pobjedu je donio kapiten Dejvid Grej u drugom minutu sudijske nadoknade.

Po završetku utakmice hiljade navijača Hibernijana uletjelo je na teren „Hempden parka”, dok su igrači obje ekipe bili na terenu.

Fudbalski savez Škotske pokrenuo je istragu zbog toga i saopštio da je „zaprepašćen neredima”, pošto se čini da su navijači Hibernijana napali fudbalere Rendžersa koji su pokušavali da izađu sa terena.

Policajci na konjima, redari i policija su pokušavali da vrate situaciju pod kontrolu. Kada su se navijači Hibernijana vratili na tribine, iza njih su ostale slomljene stative, a iščupano je i busenje trave sa terena.

Rendžers je saopštio da je šokiran „sramotnim ponašanjem” navijača Hibsa i pohvalio je svoje pristalice pošto su pokazale uzdržanost „pod velikim provokacijama”. Fudbaleri Rendžersa nisu mogli da se vrate na teren da prime medalje.

„Fudbaleri i stručni štab Rendžersa su napadnuti i zbog bezbjednosti se nisu vratili na teren da prime medalje”, naveo je Rendžers u saopštenju i pozvao Fudbalski savez i policiju da istraže „gdje su zakazale bezbjednosne mjere”.