Lids junajted grabi ka Premijer ligi

Lids je lider sa 48 bodova nakon 23. kola, i svi klubovi koji su imali takav rezultat uspjeli su da se plasiraju u Premijer ligu
919 pregleda 0 komentar(a)
"Paunovi" samo treba da ne iznevjere tradiciju
"Paunovi" samo treba da ne iznevjere tradiciju

Lids junajted, klub koji je nekada sa Markom Vidukom i Harijem Kjuelom plijenio ljepotom igre ali i sjajnim rezultatima je od 2004. godine izvan najveće scene. No, deceniji i po finansijske krize i razočaranja navijača "paunova" nazire se kraj.

Predvođen sjajnim ali kontroverznim trenerom, Marselom "Ludakom" Bjelsom, Lids je prvi put od 2009. godine vezao šest pobjeda, nakon današnjeg spektakularnog preokreta na "Vila parku". Aston Vila je na poluvremenu vodila sa 2:0. Abraham u 5. i Hurihan nakon sjajnog prodora u 17. minutu su "vilenjacima" donijeli veliku prednost.

No, nakon poluvremena je Lids bio dominantna ekipa, koja je nakon pogodaka Klarka u 56. i Jansona nakon kornera u 61. minutu poravnala rezultat.

Samo dva minuta kasnije Lidsu nije sviran i više nego očigledan penal, ali su "paunovi" nastavili da jure pobjedu i dočekali je golom Rufa u četvrtom minutu nadoknade za prvo mjesto u Čempionšipu nakon 23. kola.

E sad, tradicija je takva da se od uvođenja tri boda za pobjedu 1981. godine, nikada nije dogodilo da ekipa koja nakon 23. kola ima 48 bodova ne uspije da se probije u Premijer ligu!

Tradicija je, dakle, apsolutno na strani kluba sa "Eland rouda".

Bonus video: