"Đenovljani" drhtali: golman Orion doveo Boku do polufinala KL

Revanš mečevi četvrtfinala Kopa libertadores: Boka juniors - Nasional 1:1 (4:3 penalima, prvi meč 1:1), Atletiko Nasional - Rozario 3:1 (prvi meč 0:1)
1 komentar(a)
Agustin Orion Boka juniors, Foto: Reuters
Agustin Orion Boka juniors, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2016. 08:34h

Poslije četiri godine, Boka juniors je ponovo u polufinalu Kopa libertadores.

Sedmostruki šampion Južne Amerike provukao se do najboljih četiri, iako je u revanš četvrtfinala na svojoj "Bombonjeri" ušao sa remijem 1:1 iz prvog meča sa Nasionalom.

Urugvajski prvak vodio je od 21. minuta autogolom Dijaza, i imao rezultat za prolaz sve do 73. minuta, kada je poravnao Pavon.

Proslavljajući pogodak, argentinski napadač je pretjerao, pa mu je pokazan drugi žuti karton. Sa desetoricom, domaći su odoljeli i doveli duel do jedanaesteraca.

U penal ruletu, Boka je bila na ivici ponora, ali je izvukao golman Agustin Orion.

U petoj seriji, odbranio je šut za pobjedu veziste Nasionala Romera, da bi u šestoj ukrotio pokušaj Kariza, i odveo "đenovljane" u polufinale.

Boka čeka boljeg iz duela ekvadorskog Independijentea i meksičkog Pumasa (u prvom meču na svom terenu slavili Ekvadorci 2:1).

Argentina je mogla da ima dva tima u najboljem kvartetu, ali je svoju priliku ispustio Rozario.

"Ratnici" su na gostovanje kolumbijskom Atletiko Nasionalu ponijeli "plus jedan" iz prvog meča, od 9. minuta su vodili autogolom Rubena, ali im je do kraja susreta raspoloženi domaćin tri puta zatresao mrežu.

U polufinalu, Atletiko Nasional igraće sa Sao Paulom.

Bonus video: