Evrogol protiv giganta za povratak na veliku scenu

- Ja sam uvijek spreman za reprezentaciju. Poseban je osjećaj kada ste dio nacionalnog tima i to ne može da se mjeri sa igranjem u klubu. Jer reprezentacija je čast, a klub je posao. Na meni je da radim najbolje što mogu i da čekam poziv. Kada sam na terenu u dresu Crne Gore dajem sve što imam, a kada nisam - onda sam najvjerniji navijač -
940 pregleda 0 komentar(a)
Bakić u razgovoru sa trenerom Muskrona Berndom Štorkom, Foto: Muskron
Bakić u razgovoru sa trenerom Muskrona Berndom Štorkom, Foto: Muskron

Evrogol Marka Bakića protiv Anderlehta - vijest je odjeknula u belgijskoj javnosti, velikan iz Brisela je još jednom u nizu na koljenima.

Crnogorski vezista je od septembra u Muskronu kao pozajmljen igrač Brage, a prije dvije noći je zablistao. Pogodio je za 2:0 u pobjedi rezultatom 3:1, i to je uradio na maestralan način - zatresao je mrežu favorita za 2:0 topovskim udarcem sa preko 30 metara.

- Ne znam kako to da opišem. Krenuo sam u napad sa svoje polovine, u jednom momentu vidio da imam prostor da šutnem. Čim sam to uradio - znao sam da će biti gol. Osjetio sam. Lopta je savršeno ušla u gol, a vidim da belgijski mediji već pišu da sam možda dao gol sezone u Župile ligi - kaže za “Vijesti” Bakić.

Tri boda su stigla, a protiv kluba kakav je Anderleht trijumf uvijek vrijedi višestruko.

- Danima unazad je bila nevjerovatna atmosfera oko kluba, svugdje je u Belgiji tako prije nego dođe Anderleht. Osjećali smo na svakom koraku koliko je bitan meč, tribine su bile ispunjene, a samim tim je i motivacija bila najveća moguća. Odigrali smo fantastično, taj gol za 2:0 je promijenio tok utakmice. Iako je Anderleht potom smanjio na 2:1 zaslužili smo trijumf - istakao je Bakić.

Muskron se bori za opstanak, nakon 20 kola ima 17 bodova. Trener je Bernd Štork, Njemac koji je odveo Mađarsku na Evropsko prvenstvo 2016.

- Generalno, igramo dobro od kada je došao Štork i osvajamo bodove. Njegov dolazak je popravio stvari, ja sam stigao nekoliko dana nakon njega i sve se poklopilo. Koštao nas je slab start sezone i šest vezanih poraza, ali u posljednje vrijeme zaista igramo sve bolje.

Bakić igra konstantno, iako je prije desetak dana izašao iz povrede.

- Bio mi je pukao mišić i pauzirao sam. Vratio sam se u prošlom kolu protiv Eupena, odigrao 90 minuta, a onda je došao ovaj meč sa Anderlehtom u kojem sam bio strijelac. Sve je kako treba, Muskron me je vratio u život nakon teškog perioda u Bragi. Najbitnije je što osjećam da svi u klubu imaju povjerenje u mene i to se vidi po minutaži - kaže Bakić.

Belgijska liga mu, kako ističe, potpuno odgovara.

- Nije liga kao svaka druga, gdje se mali timovi protiv favorita brane sa 10 igrača iza lopte. Sve ekipe izađu na teren sa željom da pobijede i da igraju napadački fudbal. I meni to odgovara, iako mi je u početku bilo malo neobično. Navikao sam i uživam u fudbalu, a uživao nisam odavno zbog svih problema u Bragi i s povredama. Imao sam problema sa stopalom koji su bili baš ogromni, u jednom momentu je izgledalo da za to ne postoji lijek. Srećom, ljetos sam alternativnim metodama to riješio, sada osjećam da sam na novom početku - rekao je 25-godišnji Budvanin. Gol protiv Anderlehta mu je prvi u sezoni

- Drago mi je što sam konačno pogodio, kao i zbog načina na koji sam to uradio. Bitno je, naravno, ali imao sam i boljih utakmica nego što je ova prije dva dana. Nadam se da će ih biti još mnogo i da ću pomoći Muskronu da obezbijedi opstanak. Siguran sam da imamo kvalitet za to i da smo mnogo bolji od konkurenata - zaključio je Bakić.

Kraj sa Bragom je blizu, za reprezentaciju sam uvijek tu

Od jula 2016. godine Marko Bakić je član Brage. Najavljivan je kao veliko pojačanje, ali je za portugalski klub odigrao samo šest utakmica. Bio je na pozajmicama, u Belenensešu dva puta i španskom Alkorkonu, sada je pozajmljen Muskronu...

Braga još nije zatvorena knjiga, ali bi brzo mogla da bude.

- Bio sam i do sada na pozajmicama. Ali, prvi put u ugovoru imam opciju da mogu da budem otkupljen. Da li ću karijeru nastaviti u Muskronu ili nekom drugom timu, vidjećemo, još je rano. Ne bih imao ništa protiv da u Belgiji ostanem do kraja karijere. Ovdje sam pronašao mir - priznaje bivši fudbaler Mogrena.

Nema ga u crnogorskoj reprezentaciji. Posljednje duele je odigrao u martu protiv Kipra i Turske. Kasnije je pozivan za duele sa BiH i Slovenijom, ali je propustio to okupljanje zbog povrede.

- Ja sam uvijek spreman za reprezentaciju. Poseban je osjećaj kada ste dio nacionalnog tima i to ne može da se mjeri sa igranjem u klubu. Jer reprezentacija je čast, a klub je posao. Na meni je da radim najbolje što mogu i da čekam poziv. Kada sam na terenu u dresu Crne Gore dajem sve što imam, a kada nisam - onda sam najvjerniji navijač - kazao je Bakić.

Bonus video: