Gužva u kalendaru: Prvoligaši zbog reprezentacije igraju u petak

Već u petak utakmice 32. kola. U subotu se otvara Kuća fudbala, a počinje i da se okuplja reprezentacija. U srijedu 25. maja zakazan duel A i B reprezentacije Crne Gore pod Goricom, dok će mečevi posljednjeg kola Telekom 1. CFL poklopiti sa duelom Turska - Crna Gora u Antaliji, 29. maja
0 komentar(a)
Mladost - Dečić, Foto: Luka Zeković
Mladost - Dečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.05.2016. 13:13h

Utakmice pretposljednjeg, 32. kola Telekom 1. CFL, igraće se u petak 20, umjesto u subotu 21. maja.

Razlog pomjeranja nije Dan nezavisnosti, već - obaveze reprezentacije Crne Gore, koja će početi da se okuplja već u subotu kako bi se spremila za prijateljski meč sa Turskom u Antaliji 29. maja.

"Zbog obaveza reprezentacije utakmice 32. igraće se u petak, a ne u subotu", potvrdio je Božo Mićunović, komesar za takmičenje FSCG.

Za srijedu, 25. maja, planiran je duel premijeni duel A i B reprezentacije Crne Gore, a očekuje se da će u B timu biti veliki broj fudbalera iz domaće lige, iako utakmica pada tačno između dva prvenstvena kola. Očekuje se da se fudbaleri iz CFL-a odmah nakon meča koji se igra na stadionu pod Goricom vrate svojim klubovima-

Zato postoji mogućnost da se mečevi posljednje, 33. runde Telekom 1. CFL igraju u nedjelju 29. maja, a ne u subotu.

"O tome još nismo pričali i to će tek da dođe na dnevni red. Za sada se posljednje kolo igra po rasporedu, dakle u subotu", dodao je Mićunović.

U petak, u mečevima 32. kola, sastaju se Mornar - Grbalj, Lovćen - Dečić, Iskra - Sutjeska, Zeta - Bokelj, Petrovac - Budućnost i Mladost - Rudar. Mnogo toga je još otvoreno uoči dva posljednja kola. Mladost je šampion, ali tek treba da se odlučio ko uz Budućnost ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, te ko ide u baraž za opstanak, a ko direktno ispada.

Dakle, velika gužva u kalendaru na domaćoj klupskoj sceni u finišu sezone. Posljednje kolo Telekom 1. CFL poklopiće se za utakmicom Turska - Crna Gora u Antaliji (moguće da se čak igra i isti dan), zbog čega selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na igrače iz domaće lige, makar na one koji igraju odlučujuće mečeve za svoje klubove.

Još jedan razlog zbog kojih se utakmice predstojećeg kola neće igrati u subotu, već u petak, je i svečano otvaranje Kuće fudbala, na Starom aerodromu, u subotu u 13 časova.

Sezona na domaćoj klupskoj sceni definitivno se završava 2. juna, finalnom utakmicom Kupa između Budućnosti i Rudara u Podgorici.

Bonus video: