FSCG daje podršku Slovencu u kandidaturi za predsjednika Uefe?

BBC je danas objavio da će se Platinijev nasljednik tražiti među samo tri kandidata - uz Slovenca Aleksandera Čeferina to su predsjednik Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag i akteulni potpredsjednik Uefe, Španac Anhel Marija Viljar.
2 komentar(a)
Čeferin i Katanec, Foto: Uefa.com
Čeferin i Katanec, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 18.05.2016. 13:33h

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Slovenije Aleksander Čeferin je jedan od najozbiljnijih kandidata za novog predsjednika Uefe, prenose slovenački mediji.

"Delo" navodi da je podršku Čeferinu već dalo više saveza sa prostora bivše Jugoslavije, i da je među njima i FSCG.

Engleski mediji su prije dvije sedmice objavili da je Dejan Savićević jedan od kandidata da naslijedi Mišela Platinija, da je među njima i Davor Šuker, kao i Poljak Zbignjev Bonjek.

BBC je, međutim, danas objavio da će se Platinijev nasljednik tražiti među samo tri kandidata - uz Slovenca Čeferina to su predsjednik Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag i akteulni potpredsjednik Uefe, Španac Anhel Marija Viljar.

Novi predsjednik Evropske kuće fudbala trebalo bi da se dobije 14. septembra, na vanrednom kongresu Uefe u Atini. Vršilac dužnosti generalnog sekretara Uefe Teodore Teodoridis saopštio je da će novog predsjednika Uefe glasovima birati 55 članica evropske fudbalske porodice.

Novi predsjednik Uefe kompletiraće Platnijev mandat, koji traje do 2019. godine, a automatski će postati i potpredsjednik Fife.

Slovenci pišu da je Davor Šuker u ime HNS-a podržao Čeferina. Fudbalski savezi nekadašnje Jugoslavije držali su se zajedno posljednjih godina (organizovani su i sastaci u Budvi, Beogradu...), znači li to da će i ovoga puta biti jedinstveni u podršci slovenačkom kandidatu?

"Otežavajuće okolnosti su što je Slovenija mala država i što Čeferin nikad nije igrao fudbal", rekao je za "Delo" nekadašnji fudbaler i selektor Slovenije Branko Oblak.

Čeferin je, inače, direktor najpoznatije advokatske firme u Sloveniji - "Čeferin i sinovi".

Bonus video: