Šef obezbjeđenja zaboravio bombu i preuzeo odgovornost

„Bomba je potpuno uništena, ali preuzimam punu odgovornost jer sam je ostavio. Sličnu bombu imao sam u torbi i mislio sam da sam je ponio. Napravio sam veliku, baš veliku grešku”, rekao je Kris Rid
1 komentar(a)
Mančester junajted bomba, Foto: Reuters
Mančester junajted bomba, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2016. 11:51h

Direktor firme za obezbjeđenje, Kris Rid, priznao je da je ostavio bombu na „Old trafordu” poslije vežbi i preuzeo punu odgovornost za incident uoči utakmice između Mančester junajteda i Bornmuta.

Firma „Security Search Management & Solutions Ltd” je četiri dana prije utakmice odradila 14 vježbi protiv terorističkih napada, ali je šef Rid jednu bombu zaboravio u toaletu stadiona.

„Bomba je potpuno uništena, ali preuzimam punu odgovornost jer sam je ostavio. Sličnu bombu imao sam u torbi i mislio sam da sam je ponio. Napravio sam veliku, baš veliku grešku”, rekao je Rid, a prenosi BBC.

Redarska služba je otkrila bombu uoči utakmice u nedjelju dok su fudbaleri bili na zagrijavanju. Stadion kapaciteta više od 75.000 mjesta je momentalno evakuisan, a utakmica odložena.

Specijalne jedinice za demontiranje bombi izvele su kontrolisanu eksploziju i otklonile opasnost.

Utakmica posljednjeg kola Premijer lige između Mančester junajteda i Bornmuta igraće se večeras od 21 sat na „Old trafordu”.

Bonus video: