Optužbe iz Valjekasa na račun Viljareala: Niste pošteno ni šutnuli

„Žuta podmornica” je izgubila na gostovanju direktnom rivalu „pčelica”, Sportingu iz Hihona (2:0), što je gurnulo Rajo u Segundu
1 komentar(a)
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2016. 12:58h

Rajo Valjekano je ispao iz Primere i krivca nije pronašao u svojim redovima, već u Viljarealu.

„Žuta podmornica” je izgubila na gostovanju direktnom rivalu „pčelica”, Sportingu iz Hihona (2:0), što je gurnulo Rajo u Segundu. Predsjednik Raja Raul Martin Presa nije štedio Viljareal.

„Viljareal nije ni pokušao. U prvom minutu nam je bilo jasno da to što gledamo nije fudbalska utakmica. Nisu ni šutnuli pošteno”, razočaran je Presa.

Tim iz Valjekasa je savladao prežaljeni Levante sa 3:1, ali ga je Sportingovih 2:0 protiv tima koji će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacilo iz elite.

Da sve bude još sumnjivije, na klupi Viljareala sada je Marselino, bivši trener Sportinga.

„Trudio sam se da poštujem takmičenje koliko je to bilo moguće. Nije mi drago što smo se uopšte našli u situaciji da u ovakvim uslovima igramo u Hihonu. Ali, ono što smo tamo vidjeli je strastvena navijačka baza i pun stadion”, branio se Marselino.

Trener Sportinga Abelardo Fernandes je, pak, mogao samo da se zahvali Betisu što je ozbiljno odigrao svoj meč posljednjeg kola, savladao Hetafe sa 2:1 i time omogućio timu iz Hihona da opstane.

„Moramo da im kažemo hvala. Pokazali su da su veliki profesionalci, iako nisu imali za šta da igraju”, rekao je Fernandes.

Bonus video: