Rašford među 26 kandidata za Euro, Volkot otpao

Među 26 igrača koji će konkurisati za 23 mjesta u timu su i Andros Taunzend iz Njukasla i Fabijan Delf iz Mančester sitija, a nema kapitena Evertona Fila Jagjelke
1 komentar(a)
Markus Rašford, Foto: Reuters
Markus Rašford, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2016. 11:27h

Roj Hodžson je izazvao buru na Ostrvu - selektor Engleske je odlučio da za Evropsko prvenstvo konkuriše biser Mančester junajteda Markus Rašford, a da kući ostane dugogodišnji reprezentativac Teo Volkot.

"Razočaran sam što me nema u timu, ali sam razgovarao sa Rojem i prihvatam njegovu odluku. Želim njemu i timu sve najbolje na šampionatu", napisao je na Tviteru 27-godišnji napadač Arsenala, koji je za Gordi Albion opdigrao 43 meča i dao osam golova.

Među 26 igrača koji će konkurisati za 23 mjesta u timu su i Andros Taunzend iz Njukasla i Fabijan Delf iz Mančester sitija, a nema sjajnih defanzivaca Evertona Fila Jagjelke i Lejtona Bejnsa.

"Velika je čast biti na širem spisku", oglasio se na Tviteru Taunzend, koji je u januaru stigao iz Totenhem za 12 miliona funti u Njukasl i ispao iz Premijer lige.

Iskusni stručnjak je objasnio kakve su šanse 18-godišnjaku iz Junajteda da bude na konačnom spisku, koji mora da bude dostavljen do 31. maja.

"Konkurencija je jaka, ali ne vidim nijedan razlog zašto ne bi mogao da istisne nekoga. Ali, biće mu teže nego što neki ljudi misle", rekao je Hodžson.

Zanimljivo je da je Hodžson pozvao vezistu Arsenala Džeka Vilšira, koji je nakon loma noge bio starter samo u posljednjem kolu Premijer lige.

Najviše igrača je iz Totenhema i Liverpula - po pet, a novog šampiona Lester će u Francuskoj predstavljati Džejmi Vardi i Dani Drinkvoter.

Engleska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Prijateljske susrete će igrati sa Turskom (22. maj), Australijom (27. maj) i Portugalom (2. jun).

Spisak

Golmani: Džo Hart (Mančester siti), Frejzer Forster (Sautempton), Tom Hiton (Barnli).

Odbrana: Gari Kejhil (Čelsi), Kris Smoling (Mančester junajted), Džon Stouns (Everton), Kajl Voker (Totenhem), Rajan Bertran (Sautempton), Dani Rouz (Totenhem), Natanijel Klajn (Liverpul).

Vezni red: Dele Ali (Totenhem), Ros Barkli (Everton), Fabijan Delf (Mančester siti), Erik Dajer (Totenhem), Dani Drinkvoter (Lester), Džordan Henderson (Liverpul), Adam Lalana (Liverpul), Džejms Milner (Liverpul), Rahim Sterling (Mančester siti), Andros Taunzend (Njukasl), Džek Vilšir (Arsenal).

Napad: Vejn Runi (Mančester junajted), Hari Kejn (Totenhem), Džejmi Vardi (Lester), Danijel Staridž (Liverpul), Markus Rašford (Mančester junajted).

Bonus video: