Uzbunu na Old Trafordu izazvala oprema koja se koristi tokom vježbi

"Poslije kontrolisane eksplozije, utvrdili smo da je u pitanju bila oprema koja je slučajno zaostala poslije vježbe u kojoj su učestvovali psi za otkrivanje eksploziva"
2 komentar(a)
Old traford, Foto: Reuters
Old traford, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2016. 07:07h

Policija je utvrdila da je sumnjivi paket, zbog kog je evakuisan stadion Old Traford fudbalskog kluba Mančester, zapravo bila oprema koja se koristi za vježbe traganja za eksplozivnim napravama.

"Poslije kontrolisane eksplozije, utvrdili smo da je u pitanju bila oprema koja je slučajno zaostala poslije vježbe u kojoj su učestvovali psi za otkrivanje eksploziva", rekao je zvaničnik policije Mančestera Džon Ohara.

Navodi se da je vježbu sprovodila jedna privatna kompanija, prenio je Rojters.

Policija je ranije objavila da je sumnjiva naprava "nevjerovatno ličila na eksplozivnu napravu", ali da "nije mogla da funkcioniše".

Utakmica između Mančester Junajteda i Bornmuta u posljednjem kolu Premijer lige odložena je zbog pronađenog sumnjivog paketa na Old Trafordu i biće odigrana u utorak, 17. maja.

Kako je javio Skaj Sport, u sjeverozapadnom dijelu stadiona redarska služba pronašla je torbu za eksplozivom i pravovremeno reagovala kako bi spriječila teroristički napad.

Fudbaleri dva tima vraćeni su sa zagrijavanja u svlačionice, dok su brzom reakcijom evakuisani gledaoci sa svih tribina Old Traforda, koji prima više od 75.000 ljudi.

Kontrolisanu eksploziju su izveli pripadnici specijalne jedinice za demontiranje bombi.

Bonus video: