Čelsi gospodski dočekao šampiona, Siti četvrti, Arsenal na kraju ispred Totenhema

0 komentar(a)
Čelsi - Lester, Foto: Reuters
Čelsi - Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2016. 16:07h

Mančester siti je spasao sezonu i stigao do kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Arsenal prvenstvo završio na drugom mjestu i to mu je najbolji rezultat još od 2005. godine - epilog je posljednjeg kola Premijer lige koje nije donijelo previše uzbuđenja.

Siti je u Velsu odigrao miran meč protiv Svonsija i osvojio taman bod koji mu je garantovao četvrto mjesto (1:1).

Iheanačo je u 5. minutu donio prednost "građanima", a konačan rezultat je postavio Aju u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

"Gubili smo mečeve na svom terenu kada to nismo smjeli da dozvolimo, i to dok smo bili na samo tri boda od lidera. Znali smo da moramo da obezbijedimo Ligu šampiona i da nam je ovaj bod neophodan", rekao je Manuel Pelegrini, koji je danas posljednji put vodio Siti.

Totenhem je razbijen u Njukaslu protiv novog člana Čempionšipa (1:5), pa je predao drugu poziciju Arsenalu (savladao je Aston Vilu sa 4:0 uz het-trik Žirua), iako je do prije samo tri kola vjerovao da može da ugrozi Lester i "otme" mu titulu.

"Rafa ostani", poručili su navijači Njukasla i jasno staviti do znanja da žele Rafaela Benitesa na klupi i naredne sezone.

Vajnaldum dva puta, po jednom Mitrović, Arons i Janmat donijeli su veliku pobjedu protiv Sparsa, pa navijači "tobdžija" u još jednoj sezoni bez trofeja makar mogu da se pohvale da su ostali apsolutni vladari u sjevernom Londonu. "Svrakama", s druge strane, ostaje da žale što su u malim utakmicama izgubile premijerligaški status...

"Srce mi govori da ostane, jer je Njukasl veliki klub sa sjajnim navijačima, ali mozak mi kaže da moram da razmislim", ostavio je dilemu Benites.

Lester i Klaudio Ranijeri su dočekani ovacijama na "Stamford bridžu", a pobjednika nije bilo. Čelsi je poveo preko Fabregasa iz penala, a remi je obezbijedio Drinkvoter.

Duel između Mančester junajteda i Bornmuta nije odigran, pošto su službe bezbjednosti 20 minuta pred početak na tribinama pronašle sumnjiv predmet.

Sautempton je deklasirao Kristal Palas (4:1) i dočekao poraz Vest Hema od Stouka (3:2) za plasman u Ligu Evrope.

"Čekićari" sada navijaju za Mančester junajted - igraće u Ligi Evrope ako "đavoli" osvoje FA kup.

Rezultati

Arsenal - Aston Vila 4:0

Žiru 5, 79, 81, Ban (autogol) 90+2.

Čelsi - Lester 1:1

Fabregas (penal) 65 - Drinkvoter 82.

Everton - Norič 3:0

Mekarti 19, Bejns (penal) 44, Miraljas 48.

Njukasl - Totenhem 5:1

Vajnaldum 19, 73 (penal), Mitrović 39, Arons 85, Janmat 86 - Lamela 61.

Sautempton - Kristal Palas 4:1

Mane 43, Pele 62, Bertrand (penal) 75, Dejvis 87 - Pančon 64.

Stouk - Vest Hem 2:1

Imbula 55, Dijuf 88 - Antonio 23.

Svonsi - Mančester siti 1:1

Aju 45+1 - Iheanačo 5.

Votford - Sanderlend 2:2

Prodl 48, Dini (penal) 61 - Rodvel 39, Lens 51.

VBA - Liverpul 1:1

Rondon 13 - Ajb 23.

Tabela

Bonus video: