Ništa od senzacije u Granadi: Barsa opet šampion Španije!

Velikan sa "Nou Kampa" 24. put u istoriji osvojio titulu
3 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2016. 19:39h

Od čuda u posljednjem kolu Primere nije viđeno ništa, Barselona je odbranila titulu.

Realno, malo ko je i očekivao spektakularan obrt u samom finišu - Barsa je slavila u Granadi (3:0) i odbranila titulu prvaka Španije ispred Real Madrida.

Sve je u Andaluziji bilo riješeno već u prvom poluvremenu, a za mirno popodne "blaugrane" pobrinuo se Luis Suares u 22. i 38. minutu, a onda i u samom finišu za het-trik.

Urugvajcu su to bili 38, 39. i 40. pogodak u Primeri ove sezone, a iza sebe je ostavio Kristijana Ronalda (35).

Granada, kojoj bodovi nisu trebali ništa, pokušala je da se nadigrava i zato je i izgubila gotovo bez reakcije, pa je i pobjeda Reala u Galiciji protiv Deportiva (2:0, golovi Ronalda) na kraju bila pirova.

Real je ostao drugi, s bodom manje od šampiona...

Kataloncima je ovo 24. titula prvaka Španije, a šesta u posljednjih osam godina. Po jednu su (u sezonama 2011/12. i 2013/14) podijelili madridski timovi Real i Atletiko.

Primeru je pobjedom završio i Atletiko - na "Kalderonu" je savladao Seltu sa 2:0 golovima Fernanda Toresa i Antoana Grizmana, a Stefan Savić je bio na terenu cijeli meč i dobio je žuti karton.

Atletik Bilbao je bio bolji od Sevilje (3:1) i preskočio Seltu na petom mjestu, što znači da je izborio direktan plasman u Ligu Evrope.

Selta će u kvalifikacije, baš kao i Sevilja (preko Kupa, gdje igra u finalu) ako ne osvoji Ligu Evrope. U slučaju da 15. maja savlada Liverpul u borbi za taj evropski trofej plasiraće se u Ligu šampiona.

Rezultati

Granada - Barselona 0:3 (Suares 22, 38, 86)

Deportivo - Real M. 0:2 (Ronaldo 7, 25)

Atletik B. - Sevilja 3:1 (Aduric 11, 31, Garsija 71 - Munjos 55)

Atletiko M. - Selta 2:0 (Tores 51, Grizman 54)

Nedjelja

Malaga - Las Palmas

Espanjol - Eibar

Betis - Hetafe

Sporting H. - Viljareal

Rajo Valjekano - Levante

Bonus video: