Fiorentina razmišlja o povratku Jovetića

60 pregleda 4 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2016. 14:39h

Stevan Jovetić bi na ljeto mogao da se vrati u Firentinu, javljaju italijanski mediji!

Sapunica oko odlaska ili ostanka našeg reprezentativca se nastavlja u italijanskim medijima, a posljednju spekulaciju o crnogorskom napadaču objavio je portal Calciomercato.it, koji navodi mogućnost da se Jovetić vrati u klub koji ga je i lansirao na veliku scenu.

Prvi uslov, navodi Calciomercato.it, je da se u Fiorentinu prvo vrati sportski direktor Pantaleo Korvino, koji je Jovetića i doveo u Firencu 2008. godine iz Partizana.

Aktuelnom sprotskom direktoru "ljubičastih" Danijeleu Pradeu ističe ugovor, i ako klub ne produži saradnju sa njim, to bi otvorilo vrata za povratak Korvina, samim tim i Jovetića, navodi ovaj portal.

S obzirom na to da Inter nije još uvijek načisto da li da Jovetića otkupi za 14,5 miliona eura od Mančester sitija, odakle je Jo-Jo stigao prošlog ljeta na dvogodišnju pozajmicu (uz obavezan otkup ako odigra barem jednu utakmicu u drugog sezoni), te da je Jovetić jasno i glasno najavio da mu se ne ostaje u Milanu ako ne dobije veću minutažu u odnosu na sezonu na izmaku, mogućnost, eventualnog, povratka u Fiorentinu se ne može isključiti...

Jovetić je u Fiorentini proveo pet sezona, bio je prva zvijezda ekipe, a na 116 utakmica je postigao 35 golova.

Fiorentina je od Jovetićevog transfera u Mančester siti, u ljeto 2013. godine, zaradila oko 28 miliona eura. Sada bi moglo da se dogodi da sa Sitijem dogovori njegov povratak, ali za znatno manje novca...

Bonus video: