Gvardiola može da se osveti Barsi koja ga je otjerala nakon samo nekoliko sati!

73 pregleda 3 komentar(a)
Serhi Gvardiola, Foto: Sport-english.com
Serhi Gvardiola, Foto: Sport-english.com
Ažurirano: 14.05.2016. 12:04h

Serhio Gvardiola je u decembru prošle godine samo nekoliko sati bio član Barselone, a danas bi mogao da preotme titulu Kataloncima!

Gvardiola, koji nije u srodstvu za mnogo poznatijim Pepom, krajem prošle godine je potpisao ugovor sa katalonskom klubom (za početak bi bio priključen B timu), i time, valjda, ispunio san svakog igrača, jer je bio dobio priliku da trenira, eventualno i igra sa Mesijem, Nejmarom, Suaresom...

Međutim, samo sedam sati kasnije uslijedio je šok...

Gvardiola je, naime, prije godinu na Tviteru objavio kako je Katalonija kurva i kako postoji samo Real.

Uprava Barse odmah je saznala za ovaj ispad svog novog igrača i odmah raskinula ugovor.

"Shvatam odluku Barselone, i ja bih učinio isto", rekao je Gvardiola i tvrdio je da on nije pisao te poruke:

"Znam da sam pogriješio jer su poruke napisane na mom profilu, izvinjavam se Barseloni i Kataloniji. sve je to bio veliki nesporazum, šala mog prijatelja, a ja nisam ni znao da ti tvitovi postoje. Da sam ih ja u toj zafrkanciji napisao, sigurno bih ih kasnije izbrisao, pa nisam glup. Ali nisam ni znao za njih!", pravdao se Gvardiola.

Danas je Gvardiola igrač Granade, a od 17 sati Barselona baš protiv te ekipe u posljednjem kolu Primere traži pobjedu kako bi odbranila titulu.

Gvardiola u Granadi nije standardan igrač, ali kako ta ekipa u posljednje vrijeme ima velikih problema s povredama izgledno je da će nesuđeni Barsin igrač dobiti priliku da se osveti, što će mu sigurno biti dodatni motiv.

Od 17 sati Barselona gostuje Granadi, a Real u La Korunji igra protiv Deportiva. U slučaju pobjede jednih i drugih, prvak je Barselona zbog boda više u odnosu na Real.

Ali, ako Katalonci kiksaju protiv ekipe koja je prošlog vikenda osigurala opstanak, a Real dobije, prvaci su izabranici Zinedina Zidana.

Bonus video: