Manćini: Jovetić mora mnogo više, ima potencijal za 15 golova i 20 asistencija po sezoni

1 komentar(a)
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Ažurirano: 13.05.2016. 13:39h

Inter u subotu veče igra za sebe nebitan meč protiv Sasuola (bitan za protivnika, ali i Milan, koji sa Sasuolom vodi bitku za šesto mjesto koje vodi u Ligu Evrope), a ostaje da se vidi da li će to biti i posljednji meč u dresu "neroazura" za našeg Stevana Jovetića.

Jo-Jo se nalazi u Interu na dvogodišnjoj pozajmici iz Mančester sitija, ali Inter još nije načisto da li će i drugu godinu zadržati našeg napadača i tako platiti otkupnu plauzulu od 14,5 miliona eura.

Manćini je na današnjoj konferenciji za novinare ponajmanje govorio o meču sa Sasuolom, jer je to novinare najmanje interesovalo.

Jedna od neizbježnih tema bila je i Jovetić, posebno nakon izjave našeg fudbalera poslije meča sa Empolijem kako ne bi prihvatio da i sljedeće sezone ima isti status u ekipi kao u ovoj i da želi da igra više.

"Ja nikome ništa ne garantujem. Da bi neko igrao u kontinuitetu, mora da bude od suštinskog značaja za ekipu", rekao je Manćini.

Manćini je ponovio da je Inter doveo Jovetića jer "vjeruje u njegov kvalitet".

"Nadali smo se da će pružiti više, jer i nije imao toliko zdravstvenih problema kao ranije. Naravno, trebalo mu je malo više vremena da se navikne na novu sredinu. Međutim, Stevan mora mnogo više da pruža, jer ima potencijal za 15 golova i 20 asistencija u sezoni", dodao je Manćini.

Trener Intera je dodao da mu nije zasmetala i izjava golmana Samira Handanovića koji je kazao da je željan Lige šampiona, koju neće moći da igra sljedeće sezone ako ostane u Interu.

"Ali, igraćemo Ligu Evrope sa željom da osvojimo trofej. Ima klubova u Evropi koji su uložili 300-400 miliona eura posljednjih godina i neće, takođe, igrati Ligu šampiona. Mislim da smo u dobrom društvu", ističe Manćini.

Manćini ima još godinu ugovora, ali ističe da to ne mora ništa da znači.

"Ako klub želi da ostanem, ostaću. Ako navijači to isto žele, ostaću. Nikad ne bih bio u Interu ili sjedio kući i uzimao pare od Intera. Ako me ne žele, pocijepaćemo ugovor, nije problem. Ali, moramo da imamo jasnu situaciju, i to nije banalna ili jednostavna stvar. Sve strane moraju biti srećne da bi se zajedno išlo naprijed. Imam utisak da nijesu baš svi shvatili kakav smo posao odradili za godinu i po dana", rekao je Manćini.

Bonus video: