Ibrahimović: Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda

2 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2016. 10:19h

Dileme više nema - Zlatan Ibrahimović je objavio da će u subotu protiv Nanta odigrati posljednju utakkmicu za Pari Sen Žermen i na kraju sezone napustiti francuski klub. Od danas, dakle, zvanično kreće trka klubova koji žele da dovedu Šveđanina u svoje redove..

"Sjutra igram svoju posljednju utakmicu na Parku prinčeva. Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda", napisao je Ibrahimovič na Tviteru uoči sjutrašnje utakmice sa "kanarincima".

Šveđanin je poslije samo četiri sezone postao najbolji strijelac u istoriji "svetaca" sa 152 gola na 178 utakmica.

Ove sezone se 36. puta upisao u strijelce u prvenstvu (ukupno 46 gol i 13 asistencija na 48 utakmica u sezoni) i vodio PSŽ do četvrte uzastopne titule prvaka.

Ibrahimovića je dodao da je "veoma ponosan na proveden period u pariskom klubu".

"Volio sam sve u klubu i sve dane koje sam proveo u njemu. PSŽ je postao veliki klub u cijelom svijetu i moja je uloga u tome je bila ključna. Ali, došlo je vrijeme da se krene drugim putem. Ovo nije zbogom, već samo doviđenja", rekao je švedski napadač.

Iz Pari Sen Žermena su najavili da će se Ibra po završetku karijere vratiti u klub i dobiti neku od odgovornih funkcija u PSŽ-u.

"Sporazumno smo odlučili da ne produžimo ugovor. Pari Sen Žermen će uvijek i duboko biti zahvalan Zlatanu na četiri sjajne sezone tokom kojih je postao najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača u istoriji kluba", navodi se u saopštenju kluba.

Tokom karijere, 34-godišnji napadač nastupao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan, prije nego što je u julu 2012. stigao u Pariz.

Sa Parižanima ima osvojene četiri titule prvaka Francuske, Kup i po tri Liga Kupa i Superkupa Francuske.

Bonus video: