Vardi najbolji igrač Premijer lige

0 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Premierleague.com
Džejmi Vardi, Foto: Premierleague.com
Ažurirano: 13.05.2016. 10:36h

Nakon što je priznanje dobio od novinara, i Premijer liga je izabrala najboljeg strijelca Lestera Džejmija Vardija za najboljeg igrača lige u sezoni 2015/2016.

Vardi je priznanje dobio u konkurenciji saigrača Rijada Mareza, Vesa Morgana, N"Gola Kantea i Kaspera Šmajhela, trija iz Totenhema Harija Kejna, Delea Alija i Tobija Aldervirelda, kao i Dimitrija Pajea iz Vest Hema i Mesuta Ozila iz Arsenala.

Vardi je ove sezone u Premijer ligi postigao 24 gola i tako dao veliki doprinos osvajanju titule Premijer lige, prve u klupskoj istoriji.

"Nevjerovatan je osjećaj biti u društvu legendi koji su ovo priznanje osvojili u prošlosti. To je apsoloutno čast", kazao je Vardi.

Vardi je odbacio spekulacije da bi na ljeto mogao da napusti Lester.

"Tek smo osvojili titulu i čeka nas Liga šampiona sljedeće sezone. Možete da vidite da su svi momci srećni u Lesteru. I ja sam samo skoncentrisan an Lester", dodao je Vardi.

Zašto ne bismo ponovili ovu sezonu

Vardi je rekao da je ključna pobjeda ka tituli Premijer lige bila na Etihadu protiv Mančester sitija i poručio da vjeruje da ekipa može da ponovi fantastičnu sezonu.

Novi šampion Engleske je u februaru sjajnom partijom "razbio" Siti, a u istom mjesecu nadigrao je Liverpul (2:0), Totenhem (1:0), uz poraz od Arsenala (2:1), što je trasiralo put ka iznenađujućoj tituli.

"Niko nam nije davao šanse na pobijedimo, ali smo bili dominantni na Etihadu. Moramo da sačekamo sljedeću sezonu i vidimo da li možemo da ponovimo sve ovo. Ono što je sigurno, probaćemo", rekao je Vardi za Skaj Sport.

Vardi podsjeća da su Siti, Junajted, Čelsi i Liverpul potrošili mnogo novca za pojačanja, ali da se ne vidi razlika u sastavu između Lestera i pomenutih klubova.

"Veliki novac je uložen u timove. Igrali smo odlično, bolje od ostalih, i ne vidim zašto ne bismo bili isti naredne sezone. Svi su očekivali da ćemo ispasti iz lige, ali mi smo došli do trofeja. Ranijeri želi da još napredujemo i ako je to odbrana titule, neka bude tako", zaključio je Vardi.

Bonus video: