Bekam najbogatiji fudbaler svih vremena

Iako odavno u penziji, nekadašnji kapiten engleske reprezentacije i dalje je najbogatiji fudbaler svih vremena (569 miliona eura). Slijede Kristijano Ronaldo, Leo Mesi i Zlatan Ibrahimović
75 pregleda 5 komentar(a)
Bekam, Foto: Beta/AP
Bekam, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.05.2016. 16:24h

Iako je odavno bivši fudbaler, Dejvid Bekam je magnet za medije i sponzore. Nikada nije bio najbolji na svijetu, ali je najbogatiji - od profesionalnih ugovora i sponzora, 41-godišnji Bekam zaradio je 569 miliona eura i on je najbogatiji fudbaler svijeta svih vremena.

Kristijano Ronaldo još igra fudbal, a tokom 14 godina profesionalne karijere zaradio je tačno 481 milion i 690 hiljada eura, pokazalo je istraživanje magazina Forbs.

Kristijano je u 2015. godini postao bogatiji za skoro 72 miliona eura, po čemu je i najbolje plaćeni sportista u kolektivnim sportovima na svijetu.

Od te sume, 46 miliona dobio je od Reala na osnovu ugovora i raznih bonusa. Za svaki gol i svaku asistenciju, Ronaldo prema ugovoru sa madridskim klubom dobije 660 hiljada eura, tvrdi Forbs.

Iza Ronalda, i na vječnoj listi i na listi najbogatijih u 2015. godini je Leo Mesi.

Argentinac je u karijeri ukupno zaradio 394 miliona eura, a prošle godine 67 miliona. Barselona je u 2015. svom najboljem igraču isplatila 43 miliona eura.

Daleko iza dvojice najboljih igrača današnjice je Zlatan Ibrahimović, koji je prošle godine zaradio 32 miliona eura.

A kada se govori o najbogatijim sportistima svih vremena, bez premca je Tajger Vuds, koji je u golf karijeri zaradio milijardu i 400 miliona eura.

Bonus video: