Sami Hipija podnio ostavku u Cirihu

0 komentar(a)
Hipija, Foto: Reuters
Hipija, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2016. 14:45h

Nekadašnji reprezentativac Finske, Sami Hipija, napustio je danas mjesto trenera švajcarskog Ciriha, dan nakon što je klub pao na poslednje mesto na prvenstvenoj tabeli.

Cirih je u srijedu na svom stadionu sa 4:0 izgubio od Lugana, što je četvrti uzastopni poraz, i taj klub je poslije 33. kola poslednji na tabeli sa 30 bodova.

Klub je saopštio da žali zbog trenutnog stanja i da je rastanak sa Hipijom u najboljem interesu.

Hipija je otišao uprkos tome što je uveo Cirih u finale švajcarskog Kupa, gde će se ta ekipa 29. maja sastati baš sa Luganom.

Ovaj nekadašnji fudbaler Liverpula je u avgustu postao trener Ciriha, nakon što je klub eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Hipija je trenersku karijeru počeo u njemačkom Bajer Leverkuzenu, u kome je i završio igračku karijeru.

Hipija je u igračkoj karijeri zvjezdane trenutke doživio u Liverpulu sa kojim je osvojio Ligu šampiona, te Kup Uefa, uz dva trofeja Superkupa Evrope. On je imao izuzetno dobar odnos sa crnogorskim internacionalcem u Cirihu, Ivanom Kecojevićem, kojeg su, međutim, povrede onemogućile da da veći doprinos u defanzivnoj liniji u ovoj sezoni.

Cirihu predstoji teška borba sa Luganom u odbrani statusa prvoligaša u posljednja tri kola. Lugano iam bod više a oba kluba do kraja šampionata igraju protiv istih rivala, Siona, St. Galena i Vaduca.

Bonus video: