Frank de Bur podnio ostavku u Ajaksu

2 komentar(a)
Frank de Bur, Foto: Www.laacib.ne
Frank de Bur, Foto: Www.laacib.ne
Ažurirano: 12.05.2016. 10:21h

Nakon šest uspješnih godina, Frank de Bur, nije više trener Ajaksa. "Kopljanicima" je u posljednem kolu trebala pobjeda na gostovanju De Grafšapu, ali su ispustili vođstvo i remijem poklonili titulu PSV Ajndhovenu, koji je pobijedio Cvole sa 3:1.

Bilo je to prvi kiks Ajaksa nakon što su 14 prethodnih puta uspijevali da dobiju utakmice koje su im direktno odčučivale titulu.

Baš posljednji put, a u svojoj prvoj sezoni na klupi Ajaksa, De Bur je pobjedom nad Tventeom slavio u meču za titulu (3:1), 2011. godine.

De Bur je danas podnio ostavku zbog izgubljene titule prvaka Holandije, godinu prije isteka ugovora. A holandski trenrr je Ajaksu donio četiri uzastopne titule od 2011. do 2014. godine.

"Počeo sam da shvatam da je vrijeme za nešto drugo. To je bolje za mene i, mislim, i za Ajaks. Šta ću raditi u budućnosti još ne znam. I godinu dana bez kluba je takođe jedna od opcija", rekao je De Bur za sajt Ajaksa.

Mediji spekulišu da je De Bur zainteresovan za rad u Premijer ligi, kao i da je Everton zainteresovan za njega.

Direktor Ajaksa Edvin van der Sar naveo je da mu je žao što De Bur odlazi iz kluba.

"Žao nam je što odlazi. Još nije poznato gdje će nastaviti karijeru, ali želimo mu puno uspjeha u daljem radu", rekao je Van der Sar.

Ajaks i PSV su uoči poslednjeg kola holandskog šampionata imali po 81 bod, s tim da je ekipa iz Amsterdama imala bolju gol razliku.

Ajaks bi osvojio 34. titulu prvaka Holandije da je na gostovanju protiv De Grapšapa osvojio tri boda. PSV je, na drugoj strani, pobjedom nad Cvoleom odbranio titulu.

Bonus video: