Dejli mejl: Savićević kandidat za predsjednika UEFA

26 komentar(a)
Savićević, Foto: Boris Pejović
Savićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2016. 17:51h

Dejan Savićević jedan je od kandidata za predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA), objavio je britanski Dejli mejl.

Pored predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, piše britanski list, kandidati za nasljednika Mišela Platinija su i generalni sekretar UEFA, v.d. predsjednika Teodore Teodoridis, veterani Španac Anhel Marija Viljar i Holanđanin Mihael Van Prag, te Hrvat Davor Šuker i Poljak Zbignjev Bonjek.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) smanjio je kaznu predsjedniku Evropske fudbalske organizacije (UEFA) Mišelu Platiniju sa šest na četiri godine zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu, pa je jasno da će evropska kuća fudbala uskoro morati da dobije novog predsjednika.

Prema najavama iz UEFA, u septembru će se održati predsjednički izbori u UEFA kako bi se popunilo upražnjeno Platinijevo mjesto.

U novembru prošle godine, na sastanku predstavnika fudbalskih saveza regiona u Budvi, u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore, odato je priznanje Platiniju "na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala i upućena mu je puna podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika FIFA".

Bonus video: