Rudar prekinuo seriju Budućnosti

Pljevljaci savladali Budućnost sa 2:0 i značajno je udaljili od titule, golovima Predraga Brnovića u 73. i Ivana Kneževića u 89. minutu
210 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Rudar, Foto: Miko Mitrović
Ažurirano: 11.05.2016. 15:06h

Rudar je savladao Budućnost sa 2:0 u derbi meču 30. kola Telekom 1. CFL. Na renoviranom stadionu u Pljevljima, domaći su došli do pobjede golovima Predraga Brnovića u 73. i Ivana Kneževića u 89. minutu.

Potpuno zasluženo Pljevljaci su stigli do pobjede nakon dva vezana poraza, usput prekinuvši sjajan niz Budućnosti od sedam trijumfa.

Osim u prvih 15 minuta, izabranici Srđana Bajića bili su bolji od Podgoričana, više prijetili, više šutirali na gol, da bi sve krunisali sa dva pogotka u posljednjih 17 minuta.

Rudar je napravio veliki korak ka plasmanu u Evropu, usput i udaljio Budućnost od titule, koja sada mora da dočeka dva kiksa Mladosti, a usput je i pobijedi u subotu u međusobnom duelu.

Prvo poluvrijeme:

Budućnost je bolje otvorila meč pod Golubinjom i već u 2. minutu mogla je do vođstva - Đalović je ubacio loptu sa desne strane, a golman Rudara Radanović odbranio šut Pejakovića iz dobre pozicije.

Trebalo je 15-ak minuta domaćim fudbalerima da na svom renoviranom stadionu uspostave ravnotežu. Pljevljaci su tek tada preuzeli kontrolu i počeli opasno da prijete.

U 20. minutu Rudar je bio najbliži vođstvu - Nestorović je u duelu dva beka uzeo loptu Raspopoviću na protivničkoj polovini i dodao je do Ivanovića, koji je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio prečku.

Samo dva minuta kasnije i šut Brnovića sa 20-ak metara prohujao je pored stative.

Igrao se 36. minutu kada su Ivanović (otišao suviše lijevo) i Sopo (neprecizan udarac) propustili da kazne veliku grešku štopera Budućnosti Pajovića, da bi gosti napokon zaprijetili u posljednjim minutima prvog dijela, kada je udarac Vukčevića nogom nakon prekida Burzanovića otišao visoko preko gola.

Drugo poluvrijeme:

Domaći tim bolje je otvorio nastavak, a golman Budućnosti Ljuljanović odbranio je udarce Nome i Brnovića u 47. i 50. minutu.

Šut sa ivice šesnaesterca u 58. minutu oprobao je i Marković, Ljuljanović je ponovo bio siguran.

Prvu šansu za Budućnost u drugom poluvremenu imao je Marko Burzanović. Njegov plasirani šut sa ivice šesnaesterca u 61. minutu za malo je prebacio prečku.

Sredinom nastavka počela je da pada kiša, a rezervista Miroje Jovanović unio je živost u napad Rudara. Pljevljaci su nakon njegovog šuta u 67. minutu mogli do vođstva, opet je Ljuljanović odbranio.

Bili su Pljevljaci bliži golu od gostiju, a u 73. minutu uspjeli su da ga postignu.

Odbrana Budućnosti je zaspala nakon duge lopte Vlahovića iz prekida, vjerovatno iščekujući ofsajd, Brnović je primio na 10-ak metara od gola i lijevom nogom pogodio donji ugao.

Mogao je Noma u 79. minutu da duplia vođstvo Pljevljaka, ali je neprecizno šutirao. Ljuljanović je dva minuta kasnije odbranio i udarac Markovića.

Na drugoj strani akcija Budućnosti, sudija Predrag Radovanović propustio je da svira ruku Đalovića, a Burzanović u nastavku akcije šutirao je pravo u Radanovića.

Budućnost je izašla visoko, u pokušaju da napravi pritisak, što je domaćim fudbalerima ostavilo dosta prostora za kontre.

Minut prije kraja ekipa Srđana Bajića je riješila meč.

Rezervista Ivan Kneževević odigrao je dupli pas sa Reljićem, izašao sam na Ljuljanovića i sponjim dijelom stopala provukao loptu kroz noge golmana Budućnosti za potvrdu trijumfa Rudara.

Bonus video: