Partizan 50 godina od finala na "Hejselu"

66 pregleda 5 komentar(a)
FK Partizan, Foto: Wikipedia.org
FK Partizan, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 11.05.2016. 11:31h

Fudbalski klub Partizan obilježio je danas 50 godina od finala Kupa evropskih šampiona na Hejselu u kojem su "crno-bijeli" poraženi od Real Madrida 2:1.

Nekoliko igrača iz najuspješnije generacije u istoriji, poznate pod nazivom Partizanove bebe, dobili su danas specijalna priznanja na svečanosti u Humskoj, među kojima su kapiten Vladica Kovačević, Mustafa Hasanagić, Branko Rašović, Fahrudin Jusufi, Josip Pirmajer, Dimitrije Davidović...

"Sjećam se utakmica iz tih vremena, kada je Partizan pobjeđivao velika imena. Velika mi je čast što ispred SD Partizan mogu da pričam o uspjehu te generacije. Za punih 37 godina koliko je trajao KEŠ, bivša Jugoslavija je samo dva puta bila u finalu, a pored nas je igrao rivalski klub i osvojio ga, kao što je poznato. Ovaj jubilej ima težinu kao bogatsvo fudbalske škole Partizan", rekao je prvi čovek SD Partizan Milorad Vučelić na svečanosti u trofejnoj sali.

On je poručio da su "Partizanove bebe" 1966. godine pobjedama nad Nantom, Verderom, Spartom i Mančester junajtedom zadivili svijet.

"Odajemo počast najslavnijoj generaciji, što će biti prikazano večeras na Radio televiziji Srbije. Ponosan sam što mogu da razgovaram sa mojim ljubimcima", dodao je Vučelić.

Ispred igrača prisutnima se obratio Vladica Kovačević i poručio da žali što tadašnja ekipa nije uspjela da osvoji titulu prvaka Evrope.

"Poklekli smo protiv Real Madrida zbog neadekvatnog rukovodstva, koje nije preduzjelo mjere kakve je trebalo", zaključio je Kovačević.

Partizan danas ima priliku da osvoji 13. pehar nacionalnog Kupa, pošto večeras od 19 sati igra finale protiv Javora u Gornjem Milanovcu.

Bonus video: