Vest Hem slavio nakon preokreta, Junajted daleko od Lige šampiona

1 komentar(a)
Vest Hem, Foto: Beta/AP
Vest Hem, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2016. 22:00h

Imao je Mančester junajted šansu da u svojim rukama drži sudbinu oko plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, bio je blizu potrebne pobjede u gostima protiv Vest Hema, ali je na kraju ostao praznih šaka, pa će u posljednjem kolu morati da zavisi i od drugih rezultata.

Vest Hem je slavio protiv Junajteda poslije preokreta sa 3:2, u zaostaloj utakmici 35. kola Premijer lige.

Domaćin je do prednosti došao u 10. minutu, a strijelac je bio Diafra Sako koji je iskoristio ubačenu loptu Manuela Lanzinija s lijevog boka.

Do poluvremena Vest Hem je imao nekoliko dobrih prilika da udvostruči prednost, ali je David de Hea sačuvao svoju mrežu.

Junejted je poslije samo šest minuta igre u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja. Antoan Marsijal je nakon dodavanja Huana Mate s desne strane ostao sam na petercu i laganim udarcem savladao Derena Rendolfa.

Marsijal je u 72. minutu doveo Mančester do prednosti, ali ekipa Luja van Gala nije izdržala do kraja susreta, pa je svečano slavlje "čekićara" na Apton parku bilo uveličano preokretom.

Izjednačenje Vest Hemu je u 76. minutu doneo Mihail Antonio, a samo četiri minuta kasnije je Vinston Rid postavio konačnih 3:2.

Večerašnja utakmica između Vest Hema i Mančestera počela je sa 45 minuta kašnjenja, jer je nešto ranije danas napadnut autobus s fudbalerima Junajteda.

Kolo prije kraja šampionata zauzima šesto mesto sa 62 boda, jednim manje od petoplasiranog Mančester junajteda.

Tim Slavena Bića će za vikend gostovati Stouku, dok će Mančester dočekati Bornmut.

Mančester siti, koji je trenutno četvrti sa 65 bodova, u posljednjem kolu gostuje Svonsiju.

Bonus video: