Budućnost kvari feštu u Pljevljima?

Ključno kolo za titulu - Mladost dočekuje Bokelj, Budućnost gostuje Rudaru (15 sati, TV)
56 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.05.2016. 08:26h

Rudar u derbiju 30. kola dočekuje Budućnost u prvoj utakmici Telekom 1. CFL ove sezone koja će biti direktno prenošena.

Meč pod Golubinjom počinje dva sata prije ostalih mečeva (u 15 sati), a makar za domaći klub, to neće biti obična utakmica. Pljevljaci će, naime, dočekati Podgoričane na renoviranom stadionu - na obje tribine su postavljene stolice, sređene su svlačionice, kupljene nove klupe za rezervne igrače i tehnička lica, sve uz još jedan pomoćni teren sa prirodnom travom. Uprava Rudara odlučila je, takođe, da ulaz za današnji meč bude besplatan.

Vlahović: Poziv navijačima

Rudar na svom uljepšanom stadionu nije u prilici da brani titulu koju je osvojio prošle sezone, naprotiv, Pljevljaci danas mogu i da teoretski ostanu bez nje. Ekipa Srđana Bajića, međutim, nije bez motiva...

"Ljepši stadion, bolji uslovi i za gledanje i za igranje, zato pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Siguran sam da će biti dobra utakmica", kaže kapiten Rudara Nedeljko Vlahović.

Pljevljaci ne mogu da odbrane titulu, ali mogu značajno da utiču na ovogodišnju trku - danas dočekuju Budućnost, a za 10 dana gostuju Mladosti.

"Još nismo obezbijedili plasman u Evropu i to je naš cilj do kraja sezone. Želimo da osiguramo plasman na evropsku scenu kroz prvenstvo, kako bismo na miru mogli da se posvetimo finalnoj utakmici Kupa protiv Budućnosti. Zato je današnja utakmica vrlo značajna. Protivnik je u mnogo boljoj formi nego mi, i njima je potrebna pobjeda, bod ne odgovara nikome. Nadam se da ćemo obradovati navijače", kaže Vlahović.

Za Budućnost, koja je u seriji od sedam pobjeda, možda i najvažnija i najteža utakmica do kraja sezone. Izabranici Miodraga Vukotića žele pobjedom da makar zadrže četiri boda minusa u odnosu na Mladost, a možda i da smanje razliku pred podgorički derbi u subotu.

"Najteže gostovanje do kraja, Rudar je odlična, prije svega iskusna ekipa, svaki meč protiv njih bio nam je vrlo težak. Ipak, ukoliko želimo da stignemo Mladost, nemamo izbora, svaki rezultat osim pobjede je nepovoljan po nas. Dobro igramo, u seriji smo, napravili smo dobru priču, cilj nam je da u istom ritmu završimo sezonu", kaže sve bolji vezista Budućnosti, Miloš Raičković.

Sudar vodeće četvorke

Današnje kolo je možda i ključno za titulu, jer osim duela Rudar - Budućnost (treći protiv drugog), donosi duel prvog i četvrtog - Mladost na Starom aerodromu dočekuje Bokelj i ukoliko pobijedi približiće se tituli.

"Ovo je utakmica koja mnogo može da nam donese i vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu, iako je protivnik veoma kvalitetan i neugodan", ističe najbolji strijelac Mladosti Marko Šćepanović.

Mladost ove polusezone još nije slavila u gostima, ali je zato u zastrašujućoj seriji kod kuće - čak 12 uzastopnih pobjeda ostvarila je ekipa Nikole Rakojevića na domaćem terenu, posljednjih osam bez primljenog gola.

"Velika je razlika kada igramo kod kuće i na strani u drugoj polusezoni. Kući smo agresivniji, bolje se i branimo i napadamo. Finiš je sezone, nema puno vremena za analize, vjerujem da imamo i snage i znanja da završimo sezonu kako treba", dodaje Šćepanović.

Bokelj je skoro cijele sezone u evropskoj zoni, na četvrtom mjestu, i pokušaće do kraja da odbije nalet Sutjeske, koja ima četiri boda manje.

Kotorani danas gostuju lideru, a Nikšićani Petrovcu.

"Mladost je pokazala najviše u dosadašnjem dijelu sezone, zbog toga je i na prvom mjestu, ali mi imamo svoju računicu. Sa bodom ili sa pobjedom napravili bismo još jedan veliki korak ka Evropi", smatra trener Kotorana Slobodan Drašković.

Trenevski otišao, Dečić se čupa

Velika gužva je na dnu tri kola prije kraja. Dečić je dugo bio siguran, konkurisao je čak za Evropu, ali je serijom od pet uzastopnih poraza došao u situaciju da strepi za opstanak, te ostao bez trenera - Viktor Trenevski, iako suspendovan cijelu drugu polusezonu, više nije na kormilu Tuzana, a ekipu će voditi Fuad Krkanović.

Dečić danas gostuje Zeti u jednoj od ključnih utakmica. Golubovčani, s druge strane, nakon dvije uzastopne pobjede imaju šansu da novim trijumfom prebrinu maltene sve brige oko opstanka.

Iskra - Grbalj je još jedan direktan duel timova koji žele opstanak bez baraža, a zanimljivo će biti u Baru, gdje posljednjeplasirani Mornar protiv Lovćena hvata bukvalno posljednji voz...

PAROVI 30. KOLA

MORNAR - LOVĆEN 17.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ISKRA - GRBALJ 17.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - DEČIĆ 17.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA 17.00

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

MLADOST - BOKELJ 17.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

RUDAR - BUDUĆNOST 15.00 (TV)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

Bonus video: