Renato Sančes i Humels na poklon Anćelotiju

Sančes došao iz Benfike za 35 miliona eura, Humels se vratio poslije osam godina
2 komentar(a)
Renato Sančes, Foto: Reuters
Renato Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2016. 12:17h

Skoro dva mjeseca pred početak prelaznog roka, šampion Njemačke Bajern doveo je dva velika pojačanja – Renata Sančesa iz Benfike i Matsa Humelsa iz Borusije Dortmund.

Sančes, 18-godišnji vezni igrač i jedan od najtraženijih mladih fudbalera u Evropi, u ponedjeljak je prošao ljekarske preglede, a danas je potpisao ugovor do 2021. godine.

"Renato Sanšes je dugo bio na radaru Bajerna. Oduševljeni smo što smo završili posao uprkos velikom interesuvanju drugih velikih klubova. Renato je dinamičan igrač, talentovan i fizički i tehnički. Dodatno će pojačati naš tim", rekao je predsjednik Izvršnog odbora kluba Karl-Hajnc Rumenige.

Mediji su Sančesa dovodili u vezu sa Mančester junajtedom, ali je Bajern reagovao brzo i platio 35 miliona eura Benfiki.

Dolazak Humelsa nije neočekivan, jer je prije desetak dana defanzivac Borusije zatražio raskid ugovora i najavio dolazak u Bajern.

Humels se, zapravo, vraća u klub iz rodnog grada, u kome je kao 19-godišnjak odigrao jedan meč u prvom timu, prije odlaska u Dortmund, prvo na pozajmicu, a zatim i u transferu.

U Borusiji je igrao od 2008. godine.

„Bio sam i još sam ponosan što nosim dres Borusije. Prije odlaska u grad u kome sam rođen potrudiću se da osvojimo Kup Njemačke i napravimo pobjedničku feštu“, rekao je njemački reprezentativac.

Detalji transfera nisu saopšteni.

Bajern će od naredne sezone trenirati Karlo Anćeloti.

Bonus video: