Inter razmišlja da kazni Jovetića; Prandeli jasan: Stevan je pogriješio

Crnogorski napadač nakon duela sa Empolijem poručio: Želim da ostanem, ali neću dozvoliti da budem tretiran ovako i naredne sezone
81 pregleda 11 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.05.2016. 14:55h

"Slučaj Stevan Jovetić" ovih dana je jedna od glavnih tema u Italiji - izgleda da je sve izvjesnije da crnogorski napadač neće ostati u Interu.

Nije tajna da Jovetić i trener Roberto Manćini baš i nisu u ljubavi, ali nakon novih dešavanja klub čak razmišlja i da kazni našeg fudbalera, pretpostavlja se novčano, čime bi jasno stavio do znanja da hijerarhija mora da se poštuje.

Sporna je, naime, Jovetićeva izjava u subotu nakon pobjede nad Empolijem (2:1) u kojoj je jasno stavio do znanja da nije zadovoljan minutažom koju mu je Manćini davao ove sezone.

"Nisam došao u Inter da budem rezerva. Prvih nekoliko mjeseci je sve bilo kako treba, ali u 2016. sam preseljen na klupu. Ne mogu da dajem golove s klupe, zar ne?", upitao je Jovetić italijanske novinare i dodao:

"Stigao sam ovdje da budem na terenu, a ne na klupi. Želim da ostanem, ali neću dozvoliti da budem tretiran ovako i naredne sezone", istakao je Jovetić za Skaj sport.

Nikom u Interu se ta izjava nije svidjela, vjerovatno najmanje Manćiniju, pa mediji na Apeninima danas pišu da bi Jo-Jo mogao da bude kažnjen.

Postavlja se i pitanje da li je ova izjava primjerena za jednog igrača tako velikog kluba kakav je Inter?

Ćezare Prandeli, bivši Jovetićev trener u Fiorentini, koji ga je ove sezone bezbroj puta pohvalio, nema dilemu da je naš fudbaler pretjerao.

"Jovetić je ovog puta pogriješio! Trener mora da se poštuje, iako svi igrači žele da igraju, i to je potpuno normalno. U početku sezone je sve bilo jasno između Jovetića i Manćinija, ali fudbaler mora da zna da je u tako velikim klubovima konkurencija ogromna i da iz nedjelje u nedjelju mora da zaslužuje mjesto prvotimca", istakao je Prandeli.

Nervoza u Milanu je posljedica toga da nije izboren plasman u Ligu šampiona, smatra Prandeli.

"Interova svlačionica je bila kao bure baruta i kao da je tenzija porasla sada kada je jasno da klub neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Možda su i navijači na startu imali malo veća očekivanja kada je Inter bio prvi, ali sigurno da Manćini nije ispunio cilj. Ipak, ima i pozitivnih stvari, jer u Interu se vidi određeni kvalitet koji će se razviti u narednom periodu", dodao je Prandeli.

Čini se da nakon svega Jovetić i Manćini teško mogu zajedno da ostanu u Interu, a na kraju nije isključeno i da odu obojica.

Jovetića navodno traži Antonio Konte u Čelsiju, a Manćini se premišlja da li da prihvati poziv reprezentacije Italije nakon Evropskog prvenstva.

Jovetić je ove sezone odigrao 25 mečeva za Inter, od čega je na 17 bio starter. Postigao je šest golova - upisao se jednom protiv Atalante, dva puta je tresao mrežu Karpija, te tri u duelima sa Udinezeom.

Ako ode Manćini, stižu Leonardo ili Siniša Mihajlović?

Predsjednik Intera Erik Tohir je jasno poručio da želi da Roberto Manćini ostane, a "Korijere delo sport" je objavio potencijalne nasljednike ako Manćo odluči da ode.

To su, navodno, savjeti Tohiru od strane Masima Moratija - u pitanju su Leonardo i Siniša Mihajlović.

Ako Manćini podnese ostavku, Morati bi na klupi želio da vidi jednog od ove dvojice stručnjaka.

Obojica su radila u Interu, Leonardo kao prvi trener pola godine u sezoni 2010/11, dok je Mihajlović bio igrač "crno-plavih", a kasnije i pomoćnik Manćiniju.

Interov san svakako ostaje Dijego Simeone, s tim što bi on postao realan tek kada Ćolo odluči da napusti Atletiko Madrid.

Bonus video: