Raičević: Nema panike, zavisimo samo od sebe

"Nije prijatno, jer smo imali veliku prednost, koja sada nije tako velika, ali panike nema. Ostale su još četiri utakmice, tri igramo na našem terenu, gdje smo u posljednje vrijeme jako sigurni", kaže Mirko Raičević
1 komentar(a)
Raičević, Foto: Boris Pejović
Raičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2016. 15:09h

Put Mladosti ka prvoj tituli šampiona Crne Gore neće biti posut ružama nakon što su Podgoričani, serijom loših rezultata na gostujućim terenima, veliku prednost u odnosu na rivale smanjili na samo četiri boda.

Četiri kola prije kraja ekipa Nikole Rakojevića i dalje drži sve u svojim rukama, ali više nije tako komforna - posebno zbog toga što je čeka međusobni duel u gostima sa jedinim rivalom u šampionskoj trci, ekipom Budućnosti.

"Nije prijatno, jer smo imali veliku prednost, koja sada nije tako velika, ali panike nema. Ostale su još četiri utakmice, tri igramo na našem terenu, gdje smo u posljednje vrijeme jako sigurni, i optimisti smo da ćemo, uprkos problemima u posljednjim kolima, privesti sve kraju kako treba", kaže vezista Mladosti Mirko Raičević.

Mladost u drugoj polusezoni još nije dobila utakmicu u gostima, a odigrala je već sedam mečeva (četiri poraza, tri remija). Tako loša serije morala je kad-tad da se odrazi na tabelu i četiri kola prije kraja "crveni đavoli" moraju da se bore za sopstvenom formom.

Paradaksalno, Mladost ne mora da dobije u gostima da bi osvojila titulu - dovoljne su joj pobjede kod kuće. Tri utakmice na domaćem terenu do kraja imaju Raičević i društvo, a rivali su Bokelj, Rudar i Mornar.

"Ne znam zašto igramo slabije u gostima u drugom dijelu. Možda je problem u realizaciji, jer smo na primjer u posljednjem meču protiv Sutjeske bili dobri 70 minuta, a onda smo sve prosuli na kraju. Definitivno nismo na istom nivou na kojem smo bili u prvom dijelu sezone, što je možda i očekivano, jer smo sami postavili visoke standarde, ali smo dovoljno dobri da završimo tamo gdje smo cijele sezone, na prvom mjestu".

U posljednjih mjesec zatajili su napadači, a upravo je Raičević, iako zadnji vezni, postigao tri od četiri gola koja je postigla Mladost na posljednjih pet utakmica.

"Vjerujem da imamo i znanja i iskustva da prvenstvo privedemo kraju na način na koji igramo od početka. Ne volim da koristim riječ iskustvo, jer mislim da je u fudbalu prikladnija podjela na dobre i slabije igrače, ali u našem slučaju, vjerujem da će nam zaista pomoći".

Raičević tvrdi da je sve pod kontrolom, iako se Budućnost opasno približila.

"Sve je pod kontrolom u smislu da odlično treniramo, da se ponašamo kao pravi profesionalci i da je atmosfera u timu izvanredna. I najvažnije od svega - sve zavisi od nas, počeviši od utakmice sa Bokeljom u srijedu, koju bih nazvao prvom meč-loptom", zaključuje Raičević.

Bonus video: