Kadeti izgubili od BiH nakon penala

Mreže su u regularnom toku mirovale, a nakon osam serija penala domaćin je bio uspješniji i slavio sa 7:6.
53 pregleda 0 komentar(a)
Kadetska reprezentacija, Foto: FSCG
Kadetska reprezentacija, Foto: FSCG
Ažurirano: 09.05.2016. 08:53h

Kadetska repezentacija Crne Gore poražena je nakon penala od Bosne i Hercegovine u prvom kolu razvojnog turnira Uefe koji se igra u okolini Sarajeva. Mreže su u regularnom toku mirovale, a nakon osam serija penala domaćin je bio uspješniji i slavio sa 7:6.

Meč dva slična protivnika donio je čvrstu igru i mali broj prilika - Crna Gora je imala više prilika pred golom protivnika ali bez prave završnice, dok je Bosna jedinu pravu šansu imala u finišu drugog poluvremena kada je Omerović sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

"Utakmica je bila izuzetno tvrda i jako sam zadovoljan pristupom i odnosom prema igri. Uspješno smo parirali protivniku u defanzivi, ali nam je nedostajala kvalitetnija igra prema naprijed. Očigledno je da teško dolazimo do izglednih situacija za gol, danas smo ih stvorili nekoliko u prvom poluvremenu, ali je realizacija zakazala. Pokušaćemo da ovaj problem riješimo određenim rotacijama, a očigledno je i da veznim igračima nedostaje mirnoća sa lopta u nogama. Današnji meč je korak naprijed u odnosu na mečeve sa Makedonijom, naročito kada se uzme u obzir veliki broj novih igrača - Grubač i Tiganj su prvi put sa nama, Knežević se vratio nakon duže pauze. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji i efikasniji", rekao je nakon utakmice selektor kadeta Boris Miličković.

Za Crnu Goru su igrali Bojan Dizdarević, Anto Babić, Stefan Milić, Džonatan Drešaj, Vasko Stojković, Marko Rakonjac (Luka Tiganj), Sergej Grubač (Andrija Gluščević), Stefan Knežević (Danilo Pešukić), Nikola Santišić (Miloš Brnović), Ivan Vujačić (Petar Pavlićević) i Bojan Roganović.

Bonus video: