Arsenal na korak od Lige šampiona, Siti u ogromnom problemu

2 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2016. 17:08h

Arsenalu u posljednjem kolu protiv Aston Vile treba bod da obezbijedi plasman u Ligu šampiona, dok je Mančester siti u velikom problemu.

To je jasno nakom remija u međusobnom duelu na "Etihadu" (2:2) koji je stigao kao poručen Mančester junajtedu, jer bi "đavoli" ako pobijede u posljednje dvije utakmice stigli do četvrtog mjesta.

U tom slučaju, izvisio bi Siti, koji do kraja ima da odigra samo još jedan meč, a ima dva boda više od gradskog rivala. Junajted do kraja ima mečeve sa Vest Hemom u Londonu i Bornmutom kod kuće, a Siti još gostovanje Svonsiju...

"Građani" su dva puta vodili (strijelci Serhio Aguero, pa Kevin de Brujne), a Arsenal pokazivao karakter koji mu je donio bod - prvo je Olivije Žiru pogodio, a kasnije i majstorski petom omogućio Aleksisu Sančesu da matira Džoa Harta.

A Totenhem kao da je izgubio interesovanje nakon što mu je Čelsi otkinuo dva boda u promovisao Lester u prvaka Engleske.

Sparsi su na "Vajt Hart lejnu" poraženi od Sautemptona 2:1, pa je kolo prije kraja pitanje i da li će sezonu završiti kao drugoplasirani, ali to je manje bitno...

Korejac Son je donio prednost Totenhemu u 16. minutu nakon što se bukvalno ušetao u gol, a Stiven Dejvis je izjednačio u 31.

Isti igrač je u drugom poluvremenu riješio pobjednika i donio prvi trijumf "svecima" u gostima protiv Totenhema nakon 13 godina.

Liverpul je na "Enfildu" bio bolji od Votforda - golove u trijumfu od 2:0 postigli su Džo Alen i Roberto Firmino.

Rezultati

Mančester siti - Arsenal 2:2

Aguero 8, De Brujne 51 - Žiru 10, Sančes 68.

Liverpul - Votford 2:0

Alen 35, 76.

Totenhem - Sautempton 1:2

Son 16 - Dejvis 31, 72.

Subota

Lester - Everton 3:1

Vest Hem - Svonsi 1:4

Sanderlend - Čelsi 3:2

Aston Vila - Njukasl 0:0

Norič - Mančester j. 0:1

Bornmut - VBA 1:1

Kristal Palas - Stouk 2:1

Bonus video: