Napoli čuva drugo mjesto, Roma vjeruje do posljednje sekunde

2 komentar(a)
Roma, Foto: Reuters
Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2016. 21:03h

Samo su dvije dileme pred posljednje kolo u Seriji A - ko će direktno u Ligu šampiona (Napoli ili Roma) i ko je treći tim koji ispada iz lige uz Frozinone i Veronu - Karpi ili Palermo.

Roma je pobijedila Kjevo rezultatom 3:0 i prebacila pritisak na Napoli, ali su "azuri" opet, baš kao i u prošlom kolu, imali spreman odgovor - savladali su Torino u gostima (2:1, strijelci Gonsalo Iguain i Hose Kaljehon) i vratili se na drugu poziciju s dva boda više od "vučice".

A u Rimu, Rađa Naingolan je načeo "leteće magarce", Antonio Ridiger povećao prednost, a u finišu se upisao i Miralem Pjanić na asistenciju Franćeska Totija.

"Bravo Toti", poručio je trener Lućano Spaleti.

Napolitanci u posljednjem kolu čekaju Frozinone, dok Rimljani idu u Milano na megdan "rosonerima" gdje moraju da pobijede i da se nadaju makar remiju na "San Paolu".

Sampdorija je doživjela blamažu u gradskom derbiju protiv Đenove (3:0), ali je zahvaljujući drugim rezultatima prebrinula brige oko opstanka u sezoni u kojoj je imala mnogo veće ambicije od borbe za goli život.

Odlazak Valtera Zenge s klupe i dolazak Vinćenca Montele se baš i nije pokazao kao pametan potez vlasnika Sampe Masima Ferera...

"Sačekaćemo nekoliko dana i odlučiti šta dalje, glave su i dalje vruće", rekao je Montela, koji vjerovatno ide iz Đenove.

Opstanak je izborio i Udineze remijem u Bergamu protiv Atalante, pa je ostalo sve otvoreno kada su u pitanju Karpi i Palermo.

Karpi je promašio čak dva penala (oba Mbakogu) i izgubio od Lacija (1:3), dok su Sicilijanci remizirali u Firenci i sačuvali bod prednosti u odnosu na rivala.

Palermo u posljednjem kolu dočekuje Veronu, Karpi gostuje u Udinama. Ako budu imali isti broj bodova u Seriji A će opstati Karpi, jer je bolji u međusobnim okršajima.

"Od kada sam se vratio u Palermo sve je kako treba. Mogu da kažem da smo prava ekipa, da svi dišemo kao jedan", poručio je trener Davide Balardini.

Verona je pobijedila Juventus i potrudila se da u posljednjem meču na "Bentegodiju" makar navijačima podari trijumf koji je malo ko očekivao.

Rezultati

Torino - Napoli 1:2

Peres 66 - Iguain 12, Kaljehon 20.

Verona - Juventus 2:1

Toni (penal) 43, Vivijani 55 - Dibala (penal) 90+4.

Roma - Kjevo 3:0

Naingolan 18, Ridiger 39, Pjanić 85.

Atalanta - Udineze 1:1

Belini (penal) 19 - Sapata 10.

Karpi - Lacio 1:3

Mbakogu 84 - Biševac 23, Kandreva 32, Klose 73.

Fiorentina - Palermo 0:0

Frozinone - Sasuolo 0:1

Politano 85.

Sampdorija - Đenova 0:3

Pavoleti 3, Suso 26, 74.

Subota

Inter - Empoli 2:1

Bolonja - Milan 0:1

Bonus video: