Midlsbro se poslije sedam godina vratio u Premijer ligu

0 komentar(a)
Midlsbro, Foto: Reuters
Midlsbro, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2016. 14:45h

Fudbaleri Midlsbroa vratili su se, poslije sedam godina, u englesku Premijer ligu, pošto su danas na svom terenu odigrali neriješeno 1:1 sa Brajtonom, u utakmici posljednjeg 46. kola Čempionšipa.

Na stadionu Riversajd, u takozvanoj najskupljoj utakmici u svjetskom fudbalu vrijednoj 170 miliona funti zbog plasmana u Premijer ligu, domaći Midlsbro je poveo u 19. minutu golom Kristijana Stuanija, a konačan rezultat postavio je Dejl Stivens u 55. minutu.

Stivens je na neki način i tragičar meča pošto je četiri minuta poslije postignutog gola isključen zbog oštrog prekršaja na Gastonu Ramirezu, pa je Midlsbro uz brojčanu prednost na terenu uspio da sačuva svoj gol do kraja utakmice, uz osam minuta sudijske nadoknade.

Za plasman u Premijer ligu objema ekipama je bila potrebna pobjeda, ali je Midlsbrou odgovarao i neriješen rezultat pošto ima bolju gol razliku od Brajtona. Obje ekipe imaju po 89 bodova, Midlsbro je drugi, a Brajton treći.

Plasman u englesko fudbalsko elitno takmičenje već je obezbijedio prvoplasirani Barnli, koji ima 93 boda.

"Ne mogu biti ponosniji na igrače, ovakvu publiku i navijače. Kada sam došao u klub neki su govorili da sam lud kada sam rekao da je cilj da vratim Midlsbro u Premijer ligu. Ovo je sjajno", rekao je trener Midlsbroa Aitor Karanka poslije utakmice, prenijeli su britanski mediji.

Bonus video: