Spektakl u Lesteru, Junajted ostao u trci za Ligu šampiona

0 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2016. 18:33h

Veliko slavlje na "King Paueru", proslava titule i kao šlag na torti - sigurna pobjeda nad Evertonom.

Lester je pred svojim navijačima pobijedio "karamele" sa 3:1, a ritam mu je prije meča dao italijanski operski pjevač Andrea Boćeli koji je održao dato obećanje Klaudiju Ranijeriju i zapjevao na proslavi istorijskog trofeja za "lisice".

Na terenu je sve bilo jasno - Vardi i King u prvom, pa onda ponovo Vardi u drugom poluvremenu pobrinuli su se da navijačima baš ništa ne nedostaje u ovoj utakmici.

Viđena su i dva penala - Vardi je jedan pretvorio u pogodak, a drugi je promašio...

"Ništa ne može da pokvari naše slavlje. Lopta poslije mog penala završila je u nečijoj bašti, pa mogu da je uzmu. Trener je želio da postignem što više golova, ali nadam se da bi sljedeće nedjelje golman Kasper Šmajhel mogao da dobije priliku", rekao je Vardi, prenio je Skaj Sports.

On je dodao da ne može riječima da opiše kako se osjeća i da ne bi mogao da ostvari veliki uspjeh i postigne 24 prvenstvena gola bez pomoći saigrača, porodice i prijatelja.

"Svakoga dana smo isto trenirali i nije bilo šanse da počnemo da slavimo prije kraja trke, ali sada smo podigli trofej", rekao je Vardi.

Mančester junajted je u gostima savladao Norič sa 1:0, i ostao u trci za osvajanje četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini gol na utakmici postigao je Huan Mata u 72. minutu, kada je poslije dobrog dodavanja Vejna Runija poslao loptu u desni donji ugao gola domaćih.

Mančester junajted je, tako, vezao četvrtu utakmicu bez poraza, peti je na tabeli sa 63 boda i ima bod manje od gradskog rivala Sitija na četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Norič je pretrpio četvrti uzastopni poraz i pretposljednji je na tabeli sa 31 bodom pa ga dva kola prije kraja čeka velika borba za opstanak.

Njukasl je pred ispadanjem iz Premijer lige, nakon remija bez golova na gostovanju davno prežaljenoj Aston Vili, te pobjede Sanderlenda nad Čelsijem.

Nije još teoretski gotovo, ekipa Rafe Benitesa vjeruje da će pobijediti Totenhem u jedinom preostalom meču do kraja, a da Sanderlend neće dobiti niti jedan od svoja dva - protiv Evertona kod kuće i Votforda u gostima.

Teško izvodiljivo, a sve i da jeste - ekipa koja u finišu sezone nije pobijedila Aston Vilu, nije ni zaslužila da ostane u Premijer ligi.

Jer, tim iz Birmingema bio je u seriji od 11 uzastopnih poraza, a prije skoro mjesec dana se i teoretski preselio u drugu ligu. Ali, to je Premijer liga - "vilenjaci" su prekinuli seriju poraza protiv tima kojem su bodovi bili najviše potrebni.

Tuga među "svrakama", a veliko slavlje u komšiliku - Sanderlend je na putu da se treću sezonu zaredom senzacionalno spasi u finišu.

"Crne mačke" su, za razliku od Njukasla, pokazale da imaju karakter, ali i puno više fudbalskih elemenata - u meču za goli život ekipa Sema Alerdajsa je preokrenula u nastavku protiv Čelsija i slavila sa 3:2.

Rezultati

Lester - Everton 3:1

Vardi 5, 71 (penal), King 33 - Miraljas 88.

Aston Vila - Njukasl 0:0

Bornmut - VBA 1:1

Riči 83 - Rondon 16.

Kristal Palas - Stouk 2:1

Gejl 47, 68 - Adam 26.

Sanderlend - Čelsi 3:2

Kazri 41, Borini 67, Defo 70 - Kosta 14, Matić 90+3.

Vest Hem - Svonsi 1:4

Kingsli 68 (autogol) - Ratlidž 25, Aju 31, Sung-Jong 51, Gomis 90+3.

Nedjelja

Totenhem - Sautempton (14.30)

Liverpul - Votford (17)

Mančester siti - Arsenal (17)

Bonus video: