Venger: Nadam se drugom mjestu

1 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2016. 18:12h

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da se njegov tim i dalje nada da će moći da završi na drugom mjestu na tabeli, ispred gradskog rivala Totenhema.

Venger je pred meč s Mančester sitijem u gostima ocijenio da se poredak u Premijer ligi neće mijenjati u skorije vrijeme, kao i da bi slučaj da Totenhem bude ispred njegovog tima bila "jednokratna stvar".

Totenhem dva kola prije kraja ima tri boda više od Arsenala i favorit je da bude drugi, što bi bilo prvi put poslije 21 godine da na kraju sezone bude ispred "tobdžija".

Arsenal u nedjelju gostuje Mančester sitiju, koji mora da pobijedi ako želi da ostane ispred gradskog rivala Junajteda.

"Važna utakmica, bez obzira što je Lester šampion i što smo mi drugi najbolji tim. Važna je utakmica jer je dio profesionalne odgovornosti i to da se spremite za budućnost, a budućnost Arsenala zavisi od ovog meča. Naš cilj je da izborimo Ligu šampiona i, ako je moguće, osvojimo drugo mjesto ili bar obezbjedimo treće. To možemo da uradimo u nedjelju", rekao je Venger novinarima u Londonu.

Totenhem ima dobre šanse da završi ispred Arsenala, prvi put poslije 1995, ali je Venger rekao da to nije pokazatelj promjena.

"Totenhem je imao vrlo dobru sezonu. Nisu uspjeli da je završe snažno, ali su ukupno gledano imali vrlo dobru sezonu i jak tim. Ako završe ispred nas, možete reći da je to jednokratno, jer se desilo samo jednom u 20 godina", rekao je Venger.

On je, međutim, priznao da je forma njegove ekipe razočaravajuća, jer je tim igrao promjenljivo. Sličnu sezonu imao je i Siti.

"Imamo za čime da žalimo jer smo imali šansu da budemo prvi, ali osim toga mi je teško da nas poredim sa Sitijem. Od njih se očekivalo da igraju dobro i osvoje titulu zbog ulaganja, tako da vjerujem da smo u sličnoj poziciji", rekao je Venger.

Bonus video: