Božović: Dokle se stiglo sa novim ugovorom? Do Lazarevca, ali se ide u pravcu Beograda

0 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Beta/AP
Miodrag Božović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2016. 15:03h

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da nikada u karijeri nije bio srećniji poslije osvajanja šampionske titule sa crveno-bijelima i dodao je blizu dogovora oko produžetka ugovora.

"Osvojio sam prvu titulu, a posebno mi je draga jer je sa Crvenom zvezdom. Sa Zvezdom sam kao igrač uzeo Kup i mnogo sam srećan ovih dana. Sada nas očekuje težak duel sa Vojvodinom, koja je odigrala odlično u prošlom kolu protiv Čukaričkog. Posebno će biti teško jer neće biti publike", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Upravo je novosadski tim prekinuo seriju Crvene zvezde od 24 uzastopne pobjede, što je bilo samo na pet trijumfa od svjetskog rekorda Benfike.

"Žao mi je što nismo uspjeli da napravimo rekord, kada nam se već ukazala šansa. U suštini, najbitnije je da smo osvojili titulu. Bili smo prvaci još u decembru, ali je kasnije bilo teško takvu održati formu i motivaciju. Bilo nam je mnogo teško kada su se prepolovili bodovi jer je ispalo da nismo ubjedljivo osvojili titulu".

Božović je prokomentarisao odluku Fudbalskog saveza Srbije da Zvezdi smanji kaznu i tako omogući da u posljednjem kolu, protiv niškog Radničkog, proslavi titulu sa navijačima.

"Fudbal se i igra za navijače. Ako je samo zbog nas, možemo da igramo i u balonu", poručio je crnogorski trener.

Na pitanje novinara dokle se stiglo oko produžetka ugovora, Božović se u svom stilu našalio:

"Do Lazarevca, ali se ide u pravcu Beograda", naveo je trener Crvene zvezde.

Prema njegovim riječima dolazak Slavoljuba Muslina na mjesto selektora Srbije je pravo rješenje.

"Problem nije selektor, već česte promjene. Nije dobro kada se mijenja selektor svakih pet dana. Njemci su promijenili devet selektora, a Srbija 99", zaključio je on.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine igra se sjutra od 17 sati na stadionu Rajko Mitić.

Bonus video: