Emeri: Uživamo u Ligi Evrope

0 komentar(a)
Unai Emeri, Foto: Reuters
Unai Emeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2016. 09:26h

Trener Sevilje Unaj Emeri rekao je da njegovi fudbaleri uživaju u Ligi Evropa i dodao da teško španski tim može da se smatra favoritom u finalu protiv Liverpula.

"Teško je u ovakvim situacijama biti realan... Igramo treći finale u nizu i stvarno uživamo. Špansko finale bio bi sjajno, ali protiv Liverpula će biti jako teško. U ovom trenutku želimo uživati u ovom uspjehu. Naporno smo radili da stignemo tu gdje smo sada", rekao je Emeri poslije plasmana u finale Lige Evropa.

"Mislim da se poslije plasmana u finale svi navijači Sevelije osjećaju posebno, jer nam je ovo takmičenje donijelo mnogo toga", dodao je on.

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evropa Sevilja plasirala se sinoć u finale tog fudbalskog takmičenja, pošto je na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobijedila Šahtjor iz Donjecka sa 3:1, te ukupnim rezultatom 5:3 eliminisala ukrajinski tim.

"Morali smo da znamo kako da se nosimo sa situacijom. Kao i tamo, utakmica je počela ludo. U drugom dijelu tim je reagovao na pravi način. Odigrali smo veoma dobar meč. Gol nam je dao samopouzdanje da igramo onako kako želimo", rekao je Emeri.

"Nama je kroz ovo takmičenje jednostavnije da izbori plasman u Ligu šampiona, što je naš cilj", dodao je on.

Trener Šahjtora Mirčea Lučesku kazao je da je njegova ekipa zaslužila više ove sezone u Ligi Evropa.

"Željeli smo više, a mislim i da smo zaslužili više u Ligi Evropa. U svlačionici sam poslije utakmice čestitao mojim igračima na zalaganju i igri u ovom takmičenju", kazao je Lučesku i dodao:

"Mislim da smo u revašu bili pod pritiskom, najviše zbog sjajne publike, koja je kod nas prouzrokovala dosta grešaka na sredini terena", kazao je on.

Sevilja će se 18. maja u Bazelu u finalu Lige Evropa sastati s Liverpulom, koji je u polufinalu pobijedio Viljareal.

Bonus video: