Liverpul pokvario špansku idilu, u finalu LE sa Seviljom

2 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2016. 21:11h

U završnim mečevima evropskih fudbalskih takmičenja, ipak, neće se naći četiri španska tima.

Krivac za to je Liverpul.

„Redsi“ su pobjedom nad Viljarealom na Enfildu 3:0 u revanšu polufinala Lige Evrope nadoknadili poraz iz prvog meča (1:0) i time pokvarili špansku idilu.

Tim Jirgena Klopa je već u sedmom minutu poravnao ukupan rezultat – Firmino je poslao loptu u petarac, a kapiten „žute podmornice“ Bruno Sorijano je sproveo u sopstvenu mrežu.

Brazilski reprezentativac pripremio je i drugi pogodak – u 63. minutu ostavio je Danijela Staridža u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom Areolom. Bivši igrač Čelsija nije omanuo.

Ko će u finale praktično se znalo u 71. minutu, kada je štoper gostiju Ruiz isključen zbog dva žuta kartona. Deset minuta kasnije Lalana je rezervisao Liverpulu karte za Bazel.

„Redse“ tamo čeka još jedan španski klub.

Sevilja je uspjela ono što niko prije nje nije u 45-godišnjoj istoriji Kupa Uefa, odnosno Lige Evrope.

Branilac titule treći uzastopni put igraće u finalu. Sastav iz Andaluzije je poslije remija 2:2 na gostovanju Šahtjoru, u revanšu na „Sančez Pichuanu“ pobijedio ukrajinskog vicešampiona 3:1. Zasluge dijele Kevin Gameiro, koji je tresao mrežu gostiju u 9. i 47. minutu, i Marijano, koji je golom u 59. minutu dotukao rivala...

Sevilja je četiri puta osvajala trofej (2006, 2007, 2014, 2014), dok je Liverpul tri puta bio najbolji (1973, 1976, 2001).

Finale se igra 18. maja na stadionu „Sent Jakob park“ u Bazelu.

Bonus video: