Savić ne ide u Tursku - jer igra finale Lige šampiona!

Savić ni u trećem meču neće biti na raspolaganju selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću. Razlog zbog kojeg će odsustvovati poželio bi svaki fudbaler
6 komentar(a)
Savić, Foto: Beta-AP
Savić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.05.2016. 08:18h

Crnogorski defanzivac Stefan Savić neće igrati ni treći meč za reprezentaciju pod komandom Ljubiše Tumbakovića, 29. maja protiv Turske u Antaliji, pošto je prethodna dva propustio zbog povrede.

Razlog zbog kojeg neće putovati u Tursku poželio bi svaki fudbaler - samo noć ranije, naime, Savić će sa Atletikom igrati finale Lige šampiona u Milanu.

Fifa je u svom kalendaru za kraj maja predvidjela prijateljske utakmice nacionalnih selekcija, što ne važi za igrače koji će igrati posljednji klupski meč u sezoni - finale Lige šampiona.

U svom trećem velikom evropskom klubu čiji dres nosi sa samo 25 godina (nakon Mančester sitija i Fiorentine), Savić je ispunio san koji sanja svaki fudbaler. Prva sezona u Atletiku i odmah - finale Lige šampiona.

Savić je ujedno postao i prvi crnogorski fudbaler u finalu LŠ još od Peđe Mijatovića 1998. godine. Mijatović je golom protiv Juventusa donio Realu titulu prvaka Evrope, baš kao što je Dejan Savićević četiri godine ranije simultankom i sjajnim golom protiv Barselone odveo Milan do trona. Ako Atletiko slavi 29. maja, Savić će postati treći crnogorski fudbaler sa evropskom krunom u posljednjih 25 godina.

Iako ga je u Atletiku dočekao uigran Simeoneov štoperski tandem Urugvajaca Godin - Himenes, Savićeva uloga u još jednoj Atletikovoj sezoni iz snova bila je sve osim epizodna.

Uz sjajnih 745 minuta koje je odigrao u Primeri, u kojima Atletiko nije primio gol, crnogorski fudbaler je imao udjela i u Ligi šampiona, iako je revanš osmine sa PSV-om i prvi meč četvrtfinala sa Barselonom propustio zbog povrede. Bio je besprekoran u prvom meču polufinala sa Bajernom, koji je odigrao 90 minuta, dok je u Minhenu ušao u nadoknadi. Možda zaigra i u finalu.

Bonus video: