Madridsko finale - Real otpisao blijedi Siti i zakazao duel sa Atletikom

Zasluženo i dominantno, izabranici Zinedina Zidana došli su do finala, iako su nakon 180 minuta bili bolji od rivala za samo jedan gol. Finale Real - Atletiko 28. maja u Milanu
61 pregleda 0 komentar(a)
Bejl, Foto: Reuters
Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2016. 21:02h

Drugi put u posljednje tri godine u finalu Lige šampiona igraće madridski timovi.

Real se večeras pridružio Atletiku, pobjedom nad Mančester sitijem 1:0 u revanšu na Bernabeuu.

Zasluženo i dominantno, Real je došao do 14. finala u klupskoj istoriji, iako je nakon 180 minuta bio bolji od rivala za samo jedan gol.

Rezultat ne pokazuje, međutim, koliko je Real bio bolji od blijedog Mančester sitija, koji je u dvije utakmice samo dva puta ugrozio gol protivnika.

Kada se sve sabere, odučio je autogol Fernanda, koga je zakačila lopta nakon udarca Bejla i završila u gornjem desnom uglu.

Real ni na šestom meču ove sezone u Ligi šampiona na domaćem terenu nije primio gol. Svih šest pobjeda, uz gol-razliku 19:0.

Velika noć za Zinedina Zidana, koji je kao igrač Reala 2002. godine osvajao Ligu šampiona. Sada to može da uradi kao trener, ali čeka ga Atletiko, najteži mogući rival.

Tok meča

Žuti karton za Otamendija, zbog faula nad Ronaldom.

Rizikovao je mnogo Navas minut kasnije. Izašao je daleko od gola, glavom pokupio loptu van svog prostora, ali se nekako snašao i raščistio situaciju...

89. minut - prvi šut Aguera ka golu. Opasan, veoma opasan sa 20-ak metara, ali preko gola.

Posljednja izmjena za Real. Hrvati mijenjaju mjesta - ovacije za Luku Modrića, koga mijenja Kovačić.

83. minut - nešto duže nego obično držali su igrači Sitija loptu u posjedu. Na kraju akcije, Lukas Vaskes pokosio je Sterlinga za žuti karton. De Brujne je slobodnog udarca, iz teške pozicije, gotovo iz mrtvog ugla pokušao da iznenadi. Ništa od svega.

Siti je u prethodnih 75 minuta samo jednom ugrozio gol Reala. To nije uradio nijednom na domaćem terenu - da li u finišu može da se nešto promijeni?

Pelegrini je uveo i mladog Ihenača, umjesto Navasa. Ali, problem Sitija je što se ne vide De Brujne i Aguero, dvojica najopasnijih igrača. Obojica potpuno van igre.

Druga izmjena u Realu - Hames Rodriges umjesto Iska.

Dvije velike šanse imao je Real u nastavku - Modrićevu, pa Bejlovu. Sigurno da Zidan razmišlja o nepisanom fudbalskom pravilu da tim koji propusti prilike često bude kažnjen.

To je Zidanov strah, a Pelegrinijeva nada.

64. minut - ne da se Bejlu. Sjajan skok Velšanina, trzaj glavom, ali je prečka sačuvala nadu Sitiju. U nastavku akcije, Ronaldo je rukom ubacio loptu u mrežu, ali nije dobio karton, jer je to uradio iz ofsajda.

Pelegrini kreće na sve ili ništa. Vrijeme je - Sterling je zamijenio Jaju Turea, nezapaženog u prethodnih 60 minuta.

59. minut - lako, suviše lako igrači Reala dolaze u opasnu zonu. Već treći put u drugom poluvremenu Ronaldo je u šesnaestercu sa loptom - snažan šut, ali je Hart budan i siguran.

Prva izmjena u Realu - Hese izlazi, ulazi Lukas Vaskes, u koga Zidan ima veliko povjerenje.

55. minut - još jedna opasnost za goste. Karvahal je centrirao, Ronaldo dominantno skočio, ali nije mogao da ubrza putanju lopte. Hart je odranio.

52. minut - Modrić promašio meč-loptu. Bejl je pronašao hrvatskog vezistu u šesnaestercu, nije bilo ofsajda, a Modrić kao da je očekivao da će se zastavica podići. Malo je oklijevao, dovoljno da Hart interveniše.

51. minut - pokušaj i Hesea, iz komplikovane pozicije sa 13-14 metara, daleko od gola.

50. minut - dobra duga lopta Bejla za Ronalda, ali je Realov bombarder slabo reagovao. Na mnogo načina Real može da ugrozi odbranu Sitija, koja od 10. minuta igra bez povrijeđenog Kompanija.

Real ima izuzetan skor u mečevima na kojima je imao vođstvo poslije prvih 45 minuta.

Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima, a Siti bi nešto morao da promijeni u pristupu i načinu igre.

Neće, ipak, Bejl prekinuti golgeterski post u Ligi šampiona - zvanično, riječ je o autogolu Fernanda.

Mnogo poznatih lica u loži - dva teniska superstara među njima.

Poslije prvih 45 minuta revanša, Real je za korak bliži finalu - vodi 1:0, golom Bejla ili autogolom Fernanda.

Zidanov tim potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu, protiv ponovo prilično mlakog i bojažljivog Sitija, koji je tek u finišu prvi put zaprijetio, kada je udarac Fernanda zakačio stativu.

44. minut - prvi opasan napad Sitija. Fernandinjo je dobro izborio poziciju za šut, dobro tukao sa ivice šesnaesterca, a lopta zakačila stativu.

Pokušao je Bejl iz daljine - pravo u Harta.

Real mnogo bolji na svim djelovima terena. I agresivniji i opasniji, ima i vođstvo, ali ne treba zaboraviti da 1:1 vodi Mančester siti u finale.

Probio je Real i po lijevoj, Marselovoj strani. Brazilca je u prostor izbacio Modrić, ali je njegov centaršut bio previsok i prebrz za Ronalda.

36. minut - ubacio je Kros iz prekida sa desne strane, Pepe ugurao loptu u mrežu, ali je bio u "malom" ofsajdu. Dobra odluka pomoćnog sudije.

Faul Ramosa nad Aguerom. Bila je i ruka na licu Argentinca. Nema kartona za kapitena Reala.

Siti ne mijenja ništa u pristupu nakon vođstva Reala. Ponovo engleski tim igra rezervisano, kao da čeka da se otvori prostor za kontru. Da li, međutim, Siti može na Atletikov način da dođe do finala?Teško...

Žuti karton za De Brujnea, zbog faula nad Marselom.

Prvi opasniji napad Sitija. Hesus Navas je ušao u šesnaesterac, ali je njegovo ubacivanje po zemlji zaustavio Realov Navas - Kejlor.

Bejl, ipak, nije postigao prvi gol ove sezone u Ligi šampiona. UEFA je pripisala gol Fernandu. Velšanin se nije upisao u strijelce na 11 posljednjih utakmica., još od decembra 2014. godine.

20. minut - Garet Bejl se prikrao na desnoj strani, ostao je na drugoj strani Otamendi, tako da nije bilo ofsajda. Da li je Velšanin htio da šutira ili ne, veliko je pitanje. Najvažnije za Real jeste da je lopta zakačila Fernanda i završila u gornjem desnom uglu nemoćnog Harta.

Period bolje igre Reala. Lako i brzo domaći fudbaleri dolaze do lopte, ali još nema prave šanse, osim pokušaja Ronalda glavom, koji nije predstavljao opasnost za Harta.

Dva puta je, u kratkom periodu, probio Karvahal po desnoj strani. Da li je Real našao slabu tačku protivnika?

13. minut - centaršut Karvahala sa desne strane, Ronaldo nadmoćan u skoku, ali neprecizan glavom. Preko gola.

Kakav peh za Siti, još jedna povreda kapitena Vensana Kompanija. Poslije samo devet minuta Belgijanac mora da napusti teren. Mijenja ga Mangala.

Mančester siti dosta visoko izlazi na polovinu Reala, koji, za sada, nema dominaciju na terenu.

5. minut - prvi put je lopta u šesnaestercu Sitija. Gužva nakon kornera, ali bez opasnosni za Harta.

Real bi, sudeći po startnoj postavi, trebalo da bude ofanzivniji nego prošle sedmice, ne samo zbog povratka Ronalda, već na osnovu kompozicije u veznom redu, gdje je Isko zamijenio Kazemira.

Siti sa tri čvrsta igrača na sredini - Tureom, Fernandinjom i Fernandom.

Počeo je revanš polufinala Lige šampiona.

Ko će 28. maja na crtu Atletiku u Milanu - Real ili Mančester siti?

Nakon sinoćnjeg spektakla u Minhenu, fudbalski svijet je u Madridu - jaka engleska ekipa je na tribinama. Rio Ferdinand i Gari Lineker, ali u ulozi komentatora i analitičara,

Na tribinama su dva teniska superstara - Novak Đoković i Rafa Nadal, obojica navijači Reala - Nadal vatreni navijač, često na mečevima "kraljevskog kluba".

Real ima aktivan, dobar rezultat - 0:0 sa "Etihada", iz utakmice u kojoj je Siti bio suviše rezervisan i oprezan da bi sa prednošću došao u Madrid.

Navijači madridskog kluba očekuju siguran prolaz, imaće Zidanov tim večeras žestoku podršku sa tribina.

Pogledajte kako su "merengesi" dočekali igrače Reala na ulasku u stadion, sve će biti jasno.

U jednom uglu "Bernebeua" biće navijači Sitija, koji prvi put gledaju svoj tim u polufinalu Lige šampiona.

Zinedin Zidan večeras ima opciju više u napadu - vratio se Kristijano Ronaldo, koji je propustio prvi susret, ali nema Benzeme, koji je prošle sedmice odigrao samo prvih 45 minuta.

Nema ni Kazemira, prvotimca u prvom susretu, a umjesto njega je ofanzivniji Isko.

Ronaldo večeras igra 17. polufinalnu utakmicu Lige šampiona u karijeri - sinoć je do te brojke došao Ćavi Alonso.

Manuel Pelegrini može da računa na Jaju Turea, ali ne i na lucidnog Davida Silvu.

Real Madrid: Navas, Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo, Modrić, Kros, Isko, Bejl, Hese, Ronaldo.

Mančester siti: Hart, Sanja, Kompani, Otamendi, Kliši, Fernando, Fernandinjo, Ture, Navas, De Brujne, Aguero.

Bonus video: