Snaga Zizuovog Reala na najvećem ispitu

6 komentar(a)
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2016. 10:30h

Uspavanka i povremena uzbuđenja u prvom meču na „Etihadu” samo su bila uvod u revanš u Madridu u kojem i Real i Mančester siti moraju da napadnu.

Jer, rezultat 0:0 iz prve utakmice nije dobar ni za koga, a ako ništa drugo Madriđani će u ovom meču biti jači za najboljeg koji im je falio prije osam dana - Kristijana Ronalda.

Možda je Realu u Mančesteru falio samo Portugalac da naprave veliki korak ka finalu, ali tim Zinedina Zidana ima još 90 (ili 120) minuta prostora da dokaže fudbalskom svijetu da je bio u pravu kada ga je proglasio favoritom u ovom dvomeču.

"Ovaj meč mora da bude mnogo drugačiji nego što je bio prvi. Ulog je veliki, sigurno će oba tima ući dosta oprezno, ali kako vrijeme bude prolazilo karte će se otvoriti. I očekujem da prođe Real, i kao navijač ali i iz stručnog ugla", rekao je legendarni napadač "kraljevskog kluba" Raul Gonsales.

Real nije bio daleko od pobjede u prvoj utakmici, pamtiće se šanse Kazemira i Pepea i bravurozne intervencije Džoa Harta.

"Došli smo u Madrid da se bukvalno potučemo za finale", zaprijetio je Špancima engleski čuvar mreže broj jedan.

Ramos: Neka istorija govori za sebe, teren je drugo

Real juri 14. finale u istoriji ovog takmičenja, Siti je i plasmanom u četvrtfinale već bio napravio najveći klupski uspjeh - to dovoljno govori ko su ova dva kluba u evropskom fudbalu.

"Ostavimo istoriju da govori za sebe, mi moramo na terenu da uradimo sve što je potrebno da bismo stigli do finala", poručio je defanzivac Reala Serhio Ramos.

Madriđani devet posljednjih mečeva nisu poraženi od engleskih timova. Posljednja ekipa sa Ostrva koja ih je pobijedila je Liverpul u sezoni 2008/09. Bilo je 4:0 za „redse” u revanšu osmine finala i to je najteži poraz Reala u istoriji Lige šampiona.

"Možemo da pričamo o tome da je ovo polufinale i da je sve moguće, ali ja bih doživio kao katastrofu da ne prođemo u finale. Znam da će ovaj meč biti teži nego prvi, jer sada odluka mora da padne, ali mi znamo na koji način da dođemo do pobjede. Siti je opasan u gostima, ima fantastične napadače i moramo da budemo oprezni", rekao je Zidan.

"Merengesi" ove sezone nisu primili nijedan gol na svom terenu u Ligi šampiona, dali su 18. Ako se trend nastavi i večeras, Real će igrati 28. maja u finalu u Milanu.

"Neka navijači ne očekuju da ovaj meč bude sličan revanšu četvrtfinala protiv Volfsburga i da postignemo dva ili tri gola u prvih 15 minuta. Spremni smo da patimo 90 minuta, ali i da natjeramo Siti da pati", ističe Zidan.

Pelegrini: Nije Real samo Ronaldo

Manuel Pelegrini je prije dva dana bio oštar prema Realu kada je rekao da je „politički” klub, a sada je pričao o - sportskim stvarima.

"Ronaldo je spreman? To je dobro za Real, jer je u pitanju veliki igrač. Ali, nije on Real, imaju oni mnogo opcija i bez Portugalca", rekao je Čileanac i nastavio:

"Mi smo bez Davida Silve i Pabla Sabelete, ali u Madridu nećemo mijenjati stil. Ovakve utakmice svi žele da igraju - ulog je finale i zato uživajmo", istakao je Pelegrini.

Bonus video: