Čelsi odigrao za Ranijerija: Lester je šampion Engleske!

67 pregleda 29 komentar(a)
Lester navijači, Foto: Reuters
Lester navijači, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 21:08h

Posljednjih sedmica nije sumnjao gotovo niko u „lisice” i najljepša priča sezone 2015/16. ima srećan kraj, uz svesrdnu pomoć plavaca” - Lester je prvak Engleske!

Luda utakmica u Londonu između Čelsija i Totenhema donijela je autsajderu prvu titulu ikada, a ko je mogao da pretpostavi da će baš ovo biti ta noć nakon što su Sparsi na poluvremenu vodili sa 2:0 golovima Harija Kejna i Sona.

Ali, engleski fudbal piše nevjerovatne romane, pa će ostati upisano da je Lester ka peharu pogurao Eden Azar, toliko osporavani Belgijanac, koji je dao prvi gol na „Stamford bridžu” u ligi nakon 365 dana...

Pobjednika nije bilo - završeno je sa po dva gola u mreži rivala, pa je Lester sačuvao željenih sedam bodova dva kola prije kraja.

"Čestitam Lesteru, Ranijeru, igračima, navijačima... Razočaran sam, jer sam vjerovao da ćemo i nakon ove utakmice ostati u igri", rekao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

"Uradite to za Ranijerija", bila je ispisana poruka navijača Čelsija igračima.

I uradili su, vjerovatno više zbog svog ponosa nego što ih je interesovao Lester, a ponos su imali i igrači Totenhema, pa je tokom i nakon utakmice umalo došlo i do opšte tuče fudbalera dva tima.

Nakon svega, subota od 18.30, stadion "King Pauer" i velika žurka - Lester čeka Everton i može da uživa, nakon svega ove sezone zaslužio je da odigra jednu utakmicu za svoj i Ranijerijev ukus.

"Ovo je najveće moguće dostignuće u britanskom sportu ikada. Bio sam skeptičan kada je došao Ranijeri, ali je dokazao da sam pogriješio. Ovako nešto nećemo vidjeti više nikada", napisao je bivši fudbaler Lestera Robi Sevidž.

I igrači Lestera su znali da je ponedjeljak taj dan, tako su se i okupili kod Džejmija Vardija i svi zajedno gledali večerašnju utakmicu.

Kasnije je počelo veliko slavlje u kući ponajboljeg engleskog napadača u ovom trenutku, dok je gospodin Ranijeri bio na putu iz Italije, jer nije želio da pogazi dato obećanje majci...

Da slavlje bude dvostruko pobrinuo se Majk Selbi iz Lestera koji je danas postao svjetski šampion u snukeru.

Bonus video: