Pelegrini: Tamo vam se u posao miješaju oni koji ne znaju fudbal

63 pregleda 1 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 16:04h

Manuel Pelegrini se u srijedu veče vraća u Madrid, sada će sa Mančester sitijem napasti Real Madrid, koji je vodio 2010. godine.

U toj sezoni, u kojoj je oborio mnogo rekorda, ipak je ostao bez trofeja, pa je na ljeto otjeran.

Pelegrini je o iskustvu u Realu pričao u intervjuu za katalonski Mundo deportivo i bio je prilično oštar.

"Kada vodite Real Madrid morate da budete u stanju da prihvatite da to nije samo sportski klub, već i vrlo politički. Pitanje je u kojoj ste mjeri spremni da dozvolite ljudima, koji po mom mišljenju nemaju dovoljno znanja o fudbalu, da vas ometaju. Ako im trener to omogući i dozvoli da ga oslabe kritike koje stižu sa političke strane, onda on nije prava osoba za taj posao", rekao je Pelegrini.

Njega, kako kaže, ti "bočni vjetrovi" nisu poremetili.

"Zbog toga sam bio srećan, jer sam uspio u jednom od najvećih izazova, nisam dozvolio da te stvari utiču na klub. Znao sam da je to bilo nešto što su igrači poštovali svakog ponedjeljka kada bismo se pojavili na treningu. Ništa se nije mijenjalo, bez obzira na to da li smo pobijedili ili izgubili. Madrid ima model i to se neće promijeniti", kazao je Pelegrini i progovorio o otkazu koji je tada dobio:

"Bio sam potpuno svjestan šta će se desiti, jer se Florentino Peres povjerio predsjedniku Viljareala Fernadu Roigu i on mi je to prenio", istakao je Pelegrini.

Bonus video: