Turbulentno u Monaku: Jovetić dobija nove saigrače, direktora i vlasnika

Na mjesto sportskog direktora umjesto Vadima Vasiljeva mogao bi da dođe Jirgen Klinsman, legendarni njemački fudbaler, koji je dio karijere proveo baš u Monaku
1225 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Monaka, Foto: BETA/AP
Fudbaleri Monaka, Foto: BETA/AP

Uzbudljivo je krajem godine u Monaku. I turbulentno, nakon očajnih rezultata ove sezone i grčevite borbe za opstanak u elitnom francuskom rangu.

Veliki broj povrijeđenih igrača, smjena trenera (Žardima je zamijenio Anri), loš učinak u prelaznom roku, ali i problemi vlasnika Dmitrija Ribolovljeva sa francuskim vlastima oko navodne utaje poreza - sve je to uticalo da "kneževi" proživljavaju teške trenutke.

I sada pokušavaju da se izvade - prvi korak je dolazak igrača.

Kako navode francuski mediji, u januaru bi mogao da dođe defanzivni tandem iz Bešiktaša.

Domagoj Vida i Pepe su blizu potpisa. Pepe je već raskinuo ugovor, zbog finansijskih problema istanbulskog kluba, uskoro bi isto trebalo da uradi i hrvatski reprezentativac.

Da su ekipi, koja je desetkovana povredama, potrebna pojačanja, kazao je nedavno i kapiten Radamel Falkao.

"Nama su potrebni pravi fudbaleri, profesionalci, a ne igrači iz rezervne ekipe i omladinci", prokomentarisao je Kolumbijac.

Drugi korak je promjena vlasništva.

Navodno, Ribolovljev više nema podršku Princa Alberta, a za kupovinu kluba je zainteresovan neimenovani kanadski biznismen.

Na mjesto sportskog direktora umjesto Vadima Vasiljeva mogao bi da dođe Jirgen Klinsman, legendarni njemački fudbaler, koji je dio karijere proveo baš u Monaku.

Monako se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli, sa četiri boda manje od bezbjedne zone.

Bonus video: