Lester može da slavi, Totenhem nije osvojio „Stamford bridž” 26 godina?!

Zanimljivo, odlučujući gol za Totenhem je te 1990. godine dao najslavniji igrač i najveći navijač Lestera, Gari Lineker
5 komentar(a)
Totenhem, Foto: Reuters
Totenhem, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 09:11h

Premijer liga je kreirana 20. februara 1992. godine, kada su najbolji engleski klubovi odlučili da napuste staru Prvu diviziju zbog unosnog televizijskog ugovora.

Šampion najbogatijeg takmičenja u svijetu je praktično već poznat, jer Lester ima osam bodova više od Totenhema, koji mora da dobije posljednje tri utakmice i da se nada da će „lisice” protiv Evertona kući i Čelsija u gostima osvojiti maksimalno bod.

Ali, da bi ostao u trci, tim Maurisija Poketina večeras mora da uradi nešto o čemu navijači Sparsa maštaju od osnivanja Premijer lige - da savlada Čelsi na „Stamford bridžu”.

Posljednji put je tim iz sjevernog Londona je na stadionu u Fulamu slavio dvije godine i osam dana prije istorijske odluke engleskih klubova, 12. februara 1990, kada je bilo 2:1.

Od tada je Čelsi od 25 utakmica u Premijer ligi dobio 17, a osam mečeva je završeno remijem. U tom periodu je jednom je i u FA kupu bilo neriješeno, a u Liga kupu 2:0 za domaće.

Zanimljivo, odlučujući gol za Totenhem je te 1990. godine dao najslavniji igrač i najveći navijač Lestera, Gari Lineker.

Ako Sparsi ne pobijede i Lester samim tim osvoji titulu, čuveni napadač će morati da ispuni obećanje dato na početku sezone i da emisiju „Match of the Day” na BBC-u vodi samo u donjem vešu.

Bonus video: