Lester nije proslavio titulu, Mane i Tadić uništili Siti

113 pregleda 0 komentar(a)
Junajted - Lester, Foto: Reuters
Junajted - Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2016. 17:37h

Navijači Lestera su 1. maj vidjeli kao istorijski dan, ali je menadžer Mančester junajteda Luj van Gal ispunio dato obećanje svojim fanovima - da se danas na "Old trafordu" neće slaviti titula...

Lester je osvojio bod na slavnom stadionu (1:1), slavlje je odloženo, ali sveukupan utisak je da tim Klaudija Ranijerija ne može da prokocka prednost koju ima u odnosu na drugoplasirani Totenhem.

A ona iznosi osam bodova, uz utakmicu više, pa "lisice" vjeruju da bi već sjutra veče mogle da proslave istorijski trofej - potrebno je samo da Totenhem ne pobijedi Čelsi na "Stamford bridžu".

"Crveni đavoli" su poveli golom Antonija Marsijala u 8. minutu, ali borbeni Lester, iako je u prvom poluvremenu bio nadigran, nije odustajao - izjednačenje je donio kapiten Ves Morgan, koji je nakon prekida bio jači u duelu od Markosa Roha.

"Nismo došli u Mančester da osvojimo titulu, već da odigramo najbolje što možemo i vidimo gdje to može da nad odvede. Junajted je bolje počeo, mi smo izjednačili u pravom momentu. Realno, mogli smo da pobijedimo, ali i da izgubimo", rekao je Ranijeri i dodao:

"Uvijek sam zadovoljan kada moj tim odigra dobro, a to je bio slučaj danas. Titula? Mislimo o njoj...", ostao je smiren Italijan.

Lester je došao na "Teatar snova" spreman na sve, a to kao da je dalo motiv domaćinu - tako je na terenu sve prštalo od duela...

"Ovo je bila jedna od naših najboljih partija ove sezone i šteta što nismo dali još jedan gol, mislim da smo morali. Znali smo da je Lester posebno moćan u prekidima i nismo smjeli da na taj način primimo gol. Bili smo slabo postavljeni", kazao je Van Gal.

Sve je na "Old trafordu" mirisalo na poseban dan - na tribinama su bili Peter Šmajhel, legenda Junajteda i otac Kaspera, fenomenalnog čuvara mreže Lestera, te Erik Kantona, Gari Lineker...

"Ja živim i umirem kada igra Junajted. Mnogo godina sam proveo ovdje. Ipak, prvi put sam želio da pobijedi druga ekipa. Kasper je odrastao ovdje, a krv nije voda i zato sam danas bio uz njega", naglasio je Peter.

Mančester siti je izveo "šaren" sastav na "Sent Meri" i doživio debakl - Sautempton je savladao "građane" sa 4:2...

Blistali su trostruki strijelac Sadio Mane i dvostruki asistent Dušan Tadić kod domaćih, kao i mladi Nigerijac Keleči Iheanačo sa dva pogotka za goste.

Liverpul je između dva meča sa Viljarealom u Ligi Evrope praktično "predao" utakmicu sa Svonsijem.

Jirgen Klop je promijenio gotovo čitav tim, izveo je najmlađu ekipu u istoriji Premijer lige, pa su "labudovi" znali kako da dođu do trijumfa i obezbijede opstanak (falio im je bod).

Na "Libertiju" je bilo 3:1, uz dva pogotka Andrea Ajua i jedan Džeka Korka, dok se za "redse" upisao Kristijan Benteke.

"Zaslužili smo da izgubimo, ali ova ekipa koju smo izveli ima mnogo veći kvalitet nego što je pokazala. Mogao bih sada da pričam o tome i o još nekim stvarima, ali bi to moglo da zvuči kao opravdanje", istakao je Klop.

Italijan Franćesko Gvidolin je stigao u Vels da obezbijedi Svonsiju opstanak i misija je uspješno završena.

"Srećan sam zbog kluba, igrača i navijača, jer je ovo bila komplikovana sezona za Svonsi. Liverpul? Dobro znam kako je kada ekipa igra svaka tri ili četiri dana. To je razlog što je Liverpul bio slabiji nego inače, jer nije lako imati konkurentan tim na oba fronta", rekao je Gvidolin.

Rezultati 36. kola

Svonsi - Liverpul 3:1 (Aju 20, 67, Kork 33 - Benteke 65)

Mančester junajted - Lester 1:1 (Marsijal 8 - Morgan 17)

Sautempton - Mančester siti 4:2 (Long 25, Mane 28, 57, 68 - Iheanačo 44, 78)

Ponedjeljak

Čelsi - Totenhem 21.00

Subota

Njukasl - Kristal Palas 1:0

Votford - Aston Vila 3:2

Everton - Bornmut 2:1

Stouk - Sanderlend 1:1

VBA - Vest Hem 0:3

Arsenal - Norič 1:0

Tabela

Bonus video: