Dubljević i Ivanović košarkaši godine

Centar Valensije je prvi strijelac (prosjek 21,8) i skakač (8,0) „crvenih” u kvalifikacijama za šampionat u Kini, a 24-godišnji plejmejker je drugi košgeter (13,8) i prvi asistent (4,8)
698 pregleda 0 komentar(a)
Dubljević i Ivanović, Foto: FIBA
Dubljević i Ivanović, Foto: FIBA
Ažurirano: 26.12.2018. 08:15h

Tandem koji gura Crnu Goru ka prvom Mundobasketu će dobiti zaslužena priznanja na večerašnjoj svečanosti KSCG u hotelu „Hilton” - Nikola Ivanović je najbolji košarkaš u Crnoj Gori, a Bojan Dubljević u inostranstvu.

Centar Valensije je prvi strijelac (prosjek 21,8) i skakač (8,0) „crvenih” u kvalifikacijama za šampionat u Kini, a 24-godišnji plejmejker je drugi košgeter (13,8) i prvi asistent (4,8).

Ivanović je možda i najzaslužniji za istorijsku titulu Budućnost Volija u ABA ligi, a tri godine stariji Nikšićanin je već godinama jedan od najboljih centara u Evropi i glavni igrač šampiona Španije iz 2017. godine.

U ženskoj konkurenciji nagrade su pripale Snežani Aleksić, jednoj od najzaslužnijih za plasman Crne Gore na peto uzastopno Evropsko prvenstvo, i beku Budućnost Bemaksa Mileni Jakšić, koja sjutra slavi 20. rođendan.

Za najbolje mlade košarkaše izabrani su njena saigračica Dragana Živković i kapiten mlade reprezentacije i centar Lovćena, Miloš Popović.

Nagrada „Goran-Poli Bojanić” za trenera godine očekivano ide u ruke Mihailu Pavićeviću, nakon istorijske sezone Mornara

Bonus video: