Mladost (ne) brine na plus sedam

"Imamo pristojnu razliku, koja nam garantuje da možemo mirno da radimo i spremamo se, znajući da neće biti lako rivalima da nas dostignu. Ne možemo, naravno, da budemo mirni, već moramo da budemo maksimalno agilni i budni do kraja“, ističe trener Mladosti Nikola Rakojević
82 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.04.2016. 16:19h

Fudbaleri Mladosti imaju jasnu računicu do kraja sezone - četiri pobjede na domaćem terenu i titula je sigurna, bez obzira što urade pratioci Budućnost i Rudar, i šta god da se dogodi na gostovanjima u Nikšiću i stadionu pod Goricom.

Prvu od četiri utakmice na Starom aerodromu lider igra protiv Dečića, sa realnim šansama da nastavi seriju trijumfa kod kuće - 11 zaredom vezali su ih izabranici Nikole Rakojevića, a na posljednjih sedam nisu primili gol.

„Svaka utakmica do kraja nam je jednako važna, jer nema unaprijed osvojenih bodova, niti protivnika koje smijemo da potcijenimo. Dečić je serijom od tri poraza donekle zakomplikovao situaciju, i gostima su bodovi potrebni, ali, ipak, mislim da je naš motiv veći“, kaže Rakojević.

Nakon poraza od Grblja u prošlom kolu, prednost Mladosti smanjena je na sedam bodova. Ne izgleda lider tako bezbjedno na vrhu, ali kontroliše situaciju.

„Mi smo na polusezoni imali devet bodova više od Rudara, a 12 od Mladosti. Prednost jeste smanjena, ali ne drastično. Imamo pristojnu razliku, koja nam garantuje da možemo mirno da radimo i spremamo se, znajući da neće biti lako rivalima da nas dostignu. Ne možemo, naravno, da budemo mirni, već moramo da budemo maksimalno agilni i budni do kraja“, ističe Rakojević.

Budućnost je, neočekivano, došla u poziciju da ugrozi ili makar oteža posao lideru, serijom od pet vezanih pobjeda u prvenstvu.

Na samopouzdanje utiče i plasman u finale Kupa...

„Realno, daleko smo od titule, ali dok postoji šansa nećemo odustati“, rekao je trener Miodrag Vukotić.

U Podgoricu dolazi Bokelj, koji je blizu prvog plasmana na evropsku scenu, jer šest kola prije kraja ima sedam bodova više od Sutjeske.

„Bokelj je kvalitetna ekipa, koja je na korak od Evrope i može da bude rasterećena i opasna. Vjerujem, ipak, da sve zavisi od nas. Interesuje nas samo pobjeda i nastavak serije“, rekao je Vukotić.

„Ukoliko uđemo u utakmicu hrabro i agresivno imamo čemu da se nadamo“, kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Plasmanom u finale Kupa, Rudar je ostvario jedan od ovogodišnjih ciljeva, a sada se okreće drugom – ostanku u trci za titulu prvaka države. To podrazumijeva i novi trijumf, ovog puta protiv Sutjeske, koja sigurno neće biti lak zalogaj, a i često je znala da iznenadi pod Golubinjom. Sve to upućuje na oprez, vidljiv i u riječima trenera Srđana Bajića:

„ Protiv Bokelja smo bili dobri i uspješno odradili posao, očekujem da i danas imamo isti odnos, da pokažemo dovoljno i discipline i da na taj način nastavimo ovu seriju pozitivnih rezultata. Jasno mi je da nas čeka prilično komplikovan zadatak, jer Sutjeska zna da bude veoma neugodan rival, ali isto tako vjerujem u moje momke i njihovu riješenost da pobijede i ne dozvole Mladosti da se dodatno bodovno udalji“, kaže strateg aktuelnog šampiona.

Parovi

Mladost - Dećić

sudija: Jovan Kaluđerović

Rudar - Sutjeska

sudija: Nikola Dabanović

Budućnost - Bokelj

sudija: Radoje Pajović

Zeta - Lovćen

sudija: Milovan Milačić

Petrovac - Grbalj

sudija: Aleksandar Marković

Mornar - Iskra

sudija: Savo Vujović

Mečevi počinju u 16.30

Bonus video: