Toti je pobijedio, dobiće novi ugovor sa Romom

1 komentar(a)
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 29.04.2016. 11:19h

Sa posljednjim partijama i golovima Franćesko Toti je, izgleda, ubijedio i najveće skeptike među čelnicima Rome, posebno predsjednika Džejmsa Palotu.

Kako piše Korijere delo sport, Toti će narendih dana dobiti željeni jednogodišnji ugovor, i tako će imati priliku da karijeru završi u jedinom klubu u kojem je igrao od početka karijere.

Do skoro je namjera Palote bila da Totiju ne ponudi novi ugovor, već je želio da legenda rimskog kluba završi karijeru i preuzme jednu od rukovodećih uloga u klubu (pominje se mjesto potpredsjednika). Toti je, međutim, bio odlučio da će igrati još sezonu, jer se fizički osjeća dobro.

To su potvrdile i posljednje utakmice, iako je uglavnom igrao u posljednjim minutima, ali je i tada, što asistencijama, što golovima, bio presudan u rezultatima Rome, koja je, praktično, osigurala mjesto u Ligi šampiona, a sada zaostaje samo dva boda za drugoplasiranim Napolijem, tri kola prije kraja Serije A.

Rimski dvevnik piše da je potpisivanje novog ugovora sa samo pitanje sati, možda dana.

Potrebno je da se usaglase finansijski detalji novog ugovora, ali to bi trebalo da bude formalnost. Toti će prihvatiti mnogo manju zaradu od dosadašnje, a za novi ugovor će dobiti oko milion eura.

Moguće je da će objava novog ugovora uspijediti u utorak ili srijedu, prije meča sa Kjevom (8.maj), posljednjeg na "Olimpiku" ove sezone, što bi bio povod za feštu na stadionu.

Bonus video: